Obama tar imot Kinas president i Det hvite hus

Kinas president Xi Jinpings besøk til USA i slutten av september blir et fullverdig statsbesøk. Barack Obama skal være vert i Det hvite hus.

BESØKER USA: Under sitt opphold i Beijing møtte president Barack Obama den kinesiske presidenten Xi Jinping, nå blir det Obamas tur til å ta imot Jinping når han besøker Washington i slutten av september.

Greg Baker
  • NTB
Publisert: Publisert:

Det har lenge vært ventet at Xi skulle til Washington når han kommer på en lengre tur til USA, men en dato for et besøk hos den amerikanske presidenten har ikke tidligere vært kunngjort.

– President Xis besøk vil være en mulighet til å utvide samarbeidet mellom USA og Kina på en rekke globale, regionale og bilaterale felter hvor vi har felles interesser. Samtidig vil det gi de to presidenten mulighet til å snakke konstruktivt om det vi er uenige om, sier pressesekretær Josh Earnest i Det hvite hus.

Bekymringer rundt kinesiske hackerangrep mot personalarkiv over amerikanske offentlige ansatte truet med å velte hele besøket da amerikanske tjenestemenn vurderte sanksjoner.

Les også

Obama vil ikke bo på kinesiskeid hotell

Et annet tema som står høyt på dagsordenen er klimaendringer. I fjor ble Obama og Xi enige om å jobbe sammen for å kutte karbonutslipp i forkant av klimakonferansen i Paris senere i år.

Statsbesøket i slutten av september, som vil inneholde både den tradisjonelle velkomsten på plenen foran Det hvite hus og en statsbankett, kommer bare to dager etter at president Obama tar imot pave Frans, som også skal besøke den amerikanske presidentboligen.

Les også

Kina-tall skuffer: - Vitner om en økonomi som går langsommere

Les også

Kina antyder at miljøinnsatsen svekker økonomien

Les også

Xi sier forholdet til USA er stabilt

Publisert:

Flere artikler

  1. Kinas president etter valutagrep: – Ingen grunn til å overreagere

  2. Obama: – Israel er eneste motstander av atomavtalen

  3. Dette er handelskrigen som senker Rec Silicon

  4. Xi med forsøk på å berolige amerikanerne

  5. Obama støtter Clintons presidentkandidatur