Regjeringen viderefører regelen om skjenkestopp ved midnatt

Landets barer og puber må fortsatt stenge ved midnatt hver kveld. Regjeringen skal bruke mer tid på å vurdere ordningen.

– Jeg tror skjenkestoppen har ført til mindre festing, og at flere går tidligere hjem, sa helse- og omsorgsminister Bent Høie under pressekonferanse om koronasituasjonen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Publisert:

– Jeg tror skjenkestoppen har ført til mindre festing, og at flere går tidligere hjem. Men det har også ført til flere private fester, hvor smittevernet er den første gjesten som går og legger seg, sier helseminister Bent Høie (H).

Han har tidligere varslet en ny vurdering av de innskjerpede skjenkereglene i begynnelsen av september.

På onsdagen koronapressekonferanse sa helseministeren at de nå skal se på erfaringene etter drøye tre uker med tidligere stengte barer og puber. I mellomtiden videreføres dagens regler inntil videre.

Les også

Har stanset mer enn 23 millioner munnbind på grensen

– Komplett uforståelig

Lederen for arbeidsgiverorganisasjonen Virke reagerer på avgjørelsen.

– Det er komplett uforståelig at helseministeren velger å videreføre skjenkestoppen med den kunnskapen vi har i dag. I flere uker har vi sett konsekvensene av dette, ved at private sammenkomster er blitt til smittefester, sier Virke-direktør Ivar Horneland Kristensen i en uttalelse.

– Det er akkurat dette Virke og bransjen selv advarte mot da skjenkestoppen ble innført. Det er bedre at folk tar festen hos seriøse aktører i serveringsbransjen enn i private rom der ingen passer på at smittevernreglene overholdes, fortsetter han.

Kristensen mener regjeringen nå må innføre nye tiltak for å hjelpe næringen gjennom en tøff tid.

– Regjeringen må lytte til bransjen og de som er opptatt av å drive godt og riktig. Nå har de avviklet kompensasjonsordningen samtidig som de opprettholder strenge restriksjoner som gjør at virksomhetene blør. De må snarest komme med tiltak som gjør at næringen kan komme seg gjennom dette, sier Kristensen.

Les også

Norwegian snakker med myndighetene om ny potensiell støtte

Mener tallene ikke lyver

FrPs helsepolitiske talsperson, Åshild Bruun-Gundersen reagerer også på videreføringen.

– Bent Høie klarer åpenbart ikke å se bevisene selv om de er rett fremfor han. Det fine med tall er at de ikke lyver, sier Bruun-Gundersen.

Hun legger til at nasjonal skjenkestopp fører til flere hjemmefester og økt smittespredning.

– Mens Høie velger å lukke øynene noen uker til, så vil utelivsbransjen tape millioner av kroner, og politiet vil kaste bort unødvendig ressurser på husbråk og frustrerte naboer, sier hun, og fortsetter:

– Dette er fullstendig meningsløst, og det har FrP påpekt hele veien. Det er på tide at også Høie innser dette. Prinsippet for smittevern må være at tiltak som ikke fungerer blir avsluttet.

Publisert:
Gå til e24.no