Trump om handelskrigen: – Jeg er den utvalgte

USAs president Donald Trump utroper seg som «den utvalgte» når han forsvarer handelskrigen han fører mot Kina.

Publisert: Publisert:

Donald Trump sa utenfor Det hvite hus onsdag at forgjengerne hans tillot USA å bli utnyttet om handel, og at det er hans jobb å reparere skadene.

– Dette er ikke min handelskrig. Dette er en handelskrig som burde ha funnet sted for lenge siden av mange andre tidligere presidenter, sa presidenten.

– Noen er nødt til å gjøre det, fortsatte han før så opp mot himmelen og sa:

– Jeg er den utvalgte.

– Vi vinner

USA har så langt innført toll på kinesiske varer til en verdi av 250 milliarder dollar. Ytterligere toll på kinesiske varer til en verdi av 300 milliarder dollar er ventet å innføres i to nye runder, fra 1. september og 15. desember.

Til tross for beskjed fra Det internasjonale pengefondet (IMF) om at handelskrigen ikke fikser USAs handelsunderskudd, har den amerikanske presidenten gitt få tegn til å avslutte den.

Les på E24+

Åtte norske tungvektere: Slik navigerer vi gjennom børsstormen

– Noen er nødt til å gjøre det, så jeg står opp mot Kina. Jeg tar handelskampen mot Kina, og vet du hva? Vi vinner, sier han.

Han sa videre at han «ble satt til rollen for å gjøre en god jobb. Og det er det jeg gjør».

Krever rentekutt

På Twitter onsdag skrev Trump at det «går strålende» med Kina og andre handelsavtaler. Problemet, mener han, er at renten er for høy. Han vil at den skal kuttes med minst ett prosentpoeng for å svekke dollaren i et forsøk på å styrke økonomien, noe økonomer i IMF har sagt ikke hjelper.

– Det eneste problemet vi har er Jay Powell og sentralbanken. Han er som en golfer som ikke kan putte, med ingen touch. Stor amerikansk vekst om han gjør det rette, STORT KUTT – men ikke regn med ham. Så langt har han kalt det feil og sviktet oss.

Publisert: