Virke: Regjeringsforslag for netthandel gjør vondt verre

Regjeringens forslag om å oppheve 350-kronersgrensen for moms på netthandel, gjør at ting går fra vondt til verre for norsk klesbransje, mener Virke.

Foto: Erik Johansen NTB scanpix
  • NTB
Publisert:

Til tross for at fjerning av 350-kronersgrensen for avgiftsfri netthandel har vært en av Virkes fremste kampsaker, er ikke organisasjonen fornøyd med forslaget som er på høring. Ifølge Dagens Næringsliv mener Virke det ikke vil fungere.

– På en allværsjakke til 3.000 kroner før avgift sparer du med regjeringens forslag 321 kroner i toll ved å kjøpe i utenlandsk nettbutikk, sier direktør Harald Andersen i Virke Handel.

Les på E24+ (for abonnenter)

Enklere, billigere, raskere, tryggere: Derfor blør Vipps penger

Forslaget innebærer at dagens 350-kronersgrense for moms- og tollfri netthandel erstattes med tollkutt på varer med en verdi under 3.000 kroner. Det skal kreves moms fra første krone, via de utenlandske nettbutikkene. Virke er imidlertid i tvil om myndighetene kan få nettbutikker i land som Kina og USA til å momsregistrere seg i Norge.

– I praksis ender vi med at 350-grensen består, bortsett fra på næringsmidler som godteri og mineralvann fra Sverige der hullet tettes. Og på klær går vi fra vondt til verre, sier Andersen.

Finansdepartementet ønsker ikke å kommentere Virkes innspill.

Flere artikler

  1. Pompeo: – Veldig uheldig at tankskipet ble frigitt

  2. Danske Bank: Avhengige av gode nøkkeltall for rentehopp i år

  3. Iransk oljetanker har forlatt Gibraltar

  4. Annonsørinnhold

  5. Kilde til VG: Bompengeskisse til mer enn 20 milliarder

  6. Øystein Olsen om Powells tale i Jackson Hole: – Uforståelig at noen lar seg provosere