Flyforbudet over Bergen sentrum opphevet

Politiet i Hordaland har opphevet flyforbudet over Bergen sentrum, men oppfordrer folk til å begrense bruken av droner i området.

VENTET 500.000 BESØKENDE: The Tall Ships Races ble avholdt i Bergen denne helgen.
Publisert: Publisert:

Lørdag formiddag besluttet politiet i samråd med Avinor å stenge det ukontrollerte luftrommet over Bergen. Flyforbudet var et tiltak for å unngå droneflyging under seilregattaen Tall Ships' Races, blant annet grunnet terrortrusselen mot Norge.

– Flyforbudet ble avsluttet rundt klokken 14 søndag. Da hadde brorparten av båtene fra Tall Ships' Races forlatt Vågen i Bergen. Det var lite folk igjen i sentrum. Da fant vi at det ikke lenger var behov for å opprettholde forbudet, sier operasjonsleder Gustav Landro i Hordaland politidistrikt til Bergens Tidende.

Forbudet gjaldt ikke luftambulanser, redningstjenesten, militæret og politiet. Flytrafikken til og fra Flesland flyplass gikk også som normalt.

Politiet ber folk om å begrense bruken av droner over sentrumsområdene i Bergen.

– Vi maner folk til forsiktighet med dette, blant annet fordi ting kan falle ned. Slike droner kan nå kjøpes i mange butikker, og det er mye rundt dem som ikke er regulert, sier Landro.

Publisert: