Flåthen åpner for å fjerne formuesskatten

LO-leder Roar Flåthen mener regjeringen bør vurdere å fjerne formuesskatten. Han er redd skatten kan true norsk industriutvikling og norske arbeidsplasser.

KAN TRUE ARBEIDSPLASSER: Roar Flåthen åpner for å fjerne formueskatten.
Publisert: Publisert:

I Dagens Næringsliv tar derfor LO-sjefen opp tanken om at regjeringen bør vurdere formuesskattens negative konsekvenser og om den særnorske skatten bør avskaffes.

– Vi har kommet til at det vil være fornuftig at regjeringen og Finansdepartementet legger til rette for en gjennomgåelse av hvilke negative konsekvenser formuesskatt har for norsk eierskap, norsk industri og norske arbeidsplasser, sier Flåthen til avisen.

Han mener skatten kan hindre investeringer i Norge og satsinger på norsk industri og sier at det er erfaringene etter mange bedriftsbesøk som har fått ham på gli.

Flåthen varsler at LO vil se nærmere på om de vil gå inn for å fjerne formuesskatt på såkalt arbeidende kapital, kapital som er bundet opp i verdiproduserende næringer, hvis regjeringen og Finansdepartementet foretar en gjennomgåelse av konsekvensene. Han mener det er næringseiendom som bør beskattes.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) avviser totalt oppfordringen og sier at det ikke er noen grunn til å ta opp en debatt om formuesskatten nå, mens finansminister Sigbjørn Johnsen er villig til å se nærmere på innrettingen av formuesskatten.

LO-leder Flåthen er nå på bølgelengde med næringsminister Trond Giske (Ap) som tidligere har sagt at han er positiv til å fjerne formuesskatt på arbeidende kapital.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no