Mekling i gang for å unngå streik

Klokken 12 lørdag møttes partene i mellomoppgjøret hos Riksmekleren etter at det onsdag ble klart at den frivillige meklingen mellom LO og NHO ikke førte fram.

I GANG: Det er nå opp til riksmekler Mats Wilhelm Ruland å finne kompromisset som gjør at man unngår den første streiken i et såkalt mellomoppgjør siden 2. verdenskrig.

Foto: Gorm Kallestad NTB scanpix
  • NTB
Publisert:

Partene vil ta pause klokken 17 lørdag, for så å møtes igjen klokken 12 søndag. Fristen for å bli enige er søndag kveld ved midnatt.

– Alle meklinger er krevende, men vi går alltid inn i en mekling med en ambisjon om å bli enige med motparten. Det gjør vi også denne gangen. Noe mer kan vi dessverre ikke si på dette tidspunktet, sa LO-nestleder Peggy Hessen Følsvik til NTB fredag.

Dersom riksmekler Mats Wilhelm Ruland ikke finner en løsning, har LO og YS varslet at til sammen rundt 25.000 arbeidstakere i NHO-bedrifter vil bli tatt ut i streik ved arbeidstidens begynnelse mandag 1. april.

Les også

LO truer med å ta 23.000 ut i streik fra mandag

Hotell og transport er blant sektorene som vil bli rammet av en eventuell streik. Ansatte i Statkraft, Mills, Ringnes, Nikita Hair, Scandic Hotels, PostNord, Bring, Telenor, Canal Digital, Aker Solutions, Rema og Coca-Cola er blant dem som blir tatt ut i første streikerunde, ifølge en liste fra LO.

Årets lønnsoppgjør er et såkalt mellomoppgjør, noe som betyr at det skal forhandles samordnet og kun om lønn.

Her kan du lese mer om

  1. Landsorganisasjonen (LO)
  2. NHO
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. LO og NHO i forhandlinger til morgentimene for å unngå storstreik

  2. Storstreiken er avverget

  3. Bussjåførmeklingen fortsetter på overtid

  4. Annonsørinnhold

  5. Mekler for å unngå storstreik

  6. 3.800 bussjåfører streikeklare – hele Østlandet kan bli rammet