Regjeringen vil gi deltidsansatte tjenestepensjon

Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) mener at nesten 5.000 deltidsansatte i offentlig sektor må få tjenestepensjon. Nå sender han ut et høringsforslag om redusert minstegrense for Statens Pensjonskasse.

TJENESTEPENSJON TIL DE SOM JOBBER 20 PROSENT: – Vi vil tette et hull i pensjonsordningene som oppleves som svært urettferdig av dem som rammes, og det gjelder ikke minst mange kvinner, sier arbeidsminister Robert Eriksson (Frp). Her fotografert i Stortingssalen.

Terje Bringedal
  • NTB
Publisert: Publisert:

Forslaget vil bety at de som i dag faller utenfor ordningen med tjenestepensjon fordi de har for lave stillingsprosenter, likevel vil kunne opparbeide rett til slik pensjon.

I dag må man ha en stillingsprosent på minst 37,33 prosent av en vanlig heltidsstilling for å kvalifisere til opptjening av tilleggspensjon i pensjonskassen. Regjeringen vil redusere denne prosentandelen til 20 prosent, skriver Aftenposten.

– Vi vil tette et hull i pensjonsordningene som oppleves som svært urettferdig av dem som rammes, og det gjelder ikke minst mange kvinner, sier Eriksson.

Endringene omfatter også pensjonsordningene for sykepleiere i offentlig sektor og ansatte i apotekene.

LO er positive til Frp-statsrådens forslag.

– Vi har etterlyst endringer etter en dom i Arbeidsretten i fjor. Så får vi studere forslagene i detalj over sommeren, sier første nestleder i LO, Tor-Arne Solbakken.

Statsråd Eriksson påpeker at den rødgrønne regjeringen ikke fikk gjort noe med pensjonsordningen for deltidsansatte i løpet av sine åtte år, mens Høyre/Frp-regjeringen har brukt åtte måneder på å fremme dette forslaget.

Høringsfristen er satt til 9. oktober.

Les også:

18,5 millioner uten jobb i eurosonen- Utenlandske gründere presser det norske entreprenørskapet fortere fremoverTyskland skuffer for andre dag på radDisse yrkene havner oftest i jobb-konflikterLavere inntekt blant innvandrere

Publisert:

Flere artikler

  1. Lensmenn må jobbe mer for å få tidlig pensjon

  2. Eriksson lover flere midlertidige ansettelser

  3. Unio kritiserer «skandaløst» arbeid fra Erikssons departement

  4. Annonsørinnhold

  5. Eriksson møtt med krav om nye permitteringsregler

  6. Ap hevder Eriksson fusker med arbeidsforskning