Velgerne mest fornøyd med Solberg og Vedum

Erna Solberg (H) er den store vinneren i en meningsmåling der velgerne får si hva de mener om partilederne. Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum får andreplassen.

MER POPPIS ENN STØRE: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.

Foto: Heiko Junge NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:

Statsminister Erna Solberg får 69 prosent oppslutning i Dagbladets måling som er gjennomført av InFact. Solberg sier det er svært hyggelig at så mange synes hun gjør en god jobb.

– Det viktigste for meg er å gjøre en god jobb for landet, uavhengig av om folk stemmer på meg eller andre, fortsetter hun.

Vedum vinner 57 prosent av de spurte, foran Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre som får 52 prosent oppslutning. Alle de tre øverste lederne gjør det bedre i denne målingen enn forrige måling i februar.

KrFs Knut Arild Hareide går derimot tilbake med 4 prosentpoeng til 40 prosent av stemmene. Frp-leder Siv Jensen går tilbake 2 prosentpoeng til 38 prosent. SV holder seg på 23 prosent, det samme tallet som i forrige måling. MDGs Rasmus Hansson får 19 prosent. Målingens største fall får Venstres Trine Skei Grande med et fall på 9 prosentpoeng til 21 prosent.

– Vi har merket oss at det er en jevn strøm med hatkampanjer mot meg. Det er ikke overraskende om det også påvirker folk, sier Grande om bakgrunnen til den lave oppslutningen.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Erna Solberg
 2. Jonas Gahr Støre
 3. Siv Jensen
 4. Arbeiderpartiet (Ap)
 5. Politikk

Flere artikler

 1. Frp forbi Sp på ny måling

 2. Statsråd Hauglie (H): – Vi er den beste regjeringen for arbeidsfolk

 3. Senterpartiet vekst kan være over

 4. Reagerer på Solbergs utspill om permitterte: – Det er veldig brutalt

 5. Ap-forslag godt mottatt: Sp åpen for billigere bensin på bygda