Touchdown!

Den toneangivende Dow Jones-indeksen viste rødt tidlig tirsdag, men kom sterkt tilbake i løpet av dagen og endte i ny rekord.

Publisert:

NYSE var stengt mandag grunnet feiringen av Presidents Day og Abraham Lincolns bursdag.

Børsen startet i negativt territorium, men snudde i løpet av dagen etter gode nyheter fra Wal-Mart og en styrket Nasdaq-indeks.

Wal-Mart steg 3,1 prosent tirsdag etter deres kvartalsresultater overgikk prognosene i markedet.

Dette var med på å sende den brede Standard & Poor 500-indeksen til sin beste notering på seks år.

Les flere nyheter på E24.

Børsen fikk også uventet hjelp av sentralbankrepresentant Susan Bies, som i en tale tirsdag ga inntrykket av at det er lite sannsynlig at sentralbanken vil heve renten i nær fremtid, og at boligmarkedet beveger seg i riktig retning.

Dette slo både godt ut for boligmarkedet, men også for de større finansielle institusjonene.

Investorene venter nå spent på tall rundt inflasjonen for konsumprisene samt referatet fra sentralbankens siste møte som blir offentliggjort onsdag.

Nasdaq viste vei

Nasdaq viste resten av børsen hvilken vei å gå tirsdag. Den fallende oljeprisen gav en dytt for den teknologibaserte indeksen, og både Apple og Google hadde en god dag.

Deres aksjer steg henholdsvis 1,26 prosent og 0,4 prosent.

Ønskes velkommen

Mandag ble det kjent at de to store satellittradioselskapene XM og Sirius har blitt enige om en sammenslåing av de to selskapene.

Tirsdag skjøt begge aksjene til værs tross for at sammenslåingen er ventet å gå flere runder i Washington før den eventuelt blir godkjent av myndighetene.

Sirius steg 5,9 prosent, mens XM-aksjene gikk opp hele 10,2 prosent.

Markedet fulgte også nøye med på Hewlett-Packard tirsdag. De legger frem sine kvartalsresultater i ettermiddag, og i følge MarketWatch er det ventet gode resultater fra dem. Deres aksjer steg 0,8 prosent.

Andre selskaper som var med på å løfte Dow Jones-indeksen var Honeywell, opp 0,8 prosent, American International Group, opp 0,8 prosent og JP Morgan Chase, opp 0,9 prosent.

Like bra gikk det ikke for detaljisten Home Depot, som har tapt stort på de dårlige prognosene som har blitt levert om boligmarkedet de siste ukene. Deres aksjer falt 0,2 prosent.

Ingen sol bak skyene

Flyselskapet JetBlue har hatt store problemer med flyavgangene sine den siste uken. Tirsdag nedgraderte Morgan Stanley aksjen til ”equal weight” etter det ble kjent at selskapet skal betale tilbake alle de passasjerene som ble rammet av kanselleringene.

Kraft Foods er den siste i rekken som har annonsert sine planer om å kjøpe tilbake aksjer i selskapet. De skal bruke 5 milliarder dollar på å kjøpe tilbake aksjer.

Normalt har markedet reagert positivt på dette, men grunnet dårlige prognoser for den kommende perioden måtte selskapet se aksjen falle med 2,9 prosent.

Oljeprisen falt også tirsdag 1,32 dollar og endte på 58,07 dollar fatet. Dette tynget de store olje- og energiselskapene.

Derimot kunne man tirsdag se dollaren styrke seg både mot yenen og euroen.

Dagens nøkkeltall på NYSE:

Dow Jones-indeksen endte opp 0,1 prosent til 12 786,64 poeng.

Standard & Poor 500-indeksen endte opp 0,3 prosent til 1459,68 poeng.

Nasdaq-indeksen endte opp 0,7 prosent til 2513,04 poeng.

Publisert: