Bondelaget: – Ikke fremdrift i forhandlingene

Bondelagets leder Lars Petter Bartnes sier det ikke er fremdrift i forhandlingene etter at partene i jordbruksoppgjøret hadde møte mandag.

Foto: Andrea Gjestvang VG
  • NTB
Publisert:

Mandag kveld sier Bartnes til Nationen at bondeorganisasjonene og staten sitter hver for seg og går gjennom situasjonen.

– Vi hadde et forhandlingsmøte med staten i ettermiddag, men det var ikke fremdrift mellom partene i møtet. Det ble gjort tydelig overordnet posisjoner, sier Bartnes til avisen.

På spørsmål om situasjonen er fastlåst sier lederen i Jordbrukets forhandlingsutvalg at det er tidlig i forhandlingsløpet, og at det er «avdekt behov for avklaringer fra partene» for å skape fremdrift. Det er ikke avtalt når et nytt møte vil finne sted.

Nationen har ikke fått kommentar fra statens forhandlingsleder Leif Forsell eller leder Kjersti Hoff i Norsk Bonde- og Småbrukarlag.

Staten har tilbudt bøndene 1 milliard kroner i årets oppgjør, mens bondeorganisasjonene krever 1,92 milliarder. Partene har frist til og med 16. mai til å bli enige. Blir ikke partene enige, havner oppgjøret i Stortinget.

Flere artikler

  1. Høyre vil gi studielån til voksne

  2. AFP: Iran går bort fra deler av atomavtalen

  3. Børsfall i Asia etter at Trump hevdet Kina «brøt avtalen»

  4. Annonsørinnhold

  5. Enighet i jordbruksoppgjøret: Bøndene får 1,24 mrd.

  6. Norges Bank varsler renteøkning i juni