BARFLOPP PÅ BI: BI-kro overende

Årlige underskudd, elendig soliditet og ti millioner i gjeld.

Publisert: Publisert:

BI-studentenes kroer i Nydalen legges ned. Misnøye og økonomiske vanskeligheter gjør at de to barene skal benyttes til andre formål.

- Flyttingen har mange årsaker. Vi ønsker å gjøre studentenes kroer mer intime, og har satt ned en prosjektgruppe fra studentforeningen som skal utarbeide noen løsningsforslag, sier økonomidirektør på BI, Terje Jacobsen til E24.

Milliongjeld
Årlige underskudd, elendig soliditet og ti millioner i gjeld. Slik oppsummeres den finansielle situasjonen for BI-kroene "Breeze" og "Loco", underlagt Studentens hus i Nydalen.

Aksjeselskapet, med samme navn, eies av Handelshøyskolen BI i Oslo, og har ifølge skoleavisen Inside slitt med økonomiske problemer siden oppstarten for tre år siden.

Les også:

Sliter med driften

Ifølge Inside sliter også Studentenes hus med manglende tilhørlighet, og av den grunn legges de to BI-kroene ned. En ny studentkro skal startes på den tidligere privatdrevne restauranten Kokkamok

- Studentenes hus har slitt med å drive med overskudd, og vi ønsker å skape aktiviteter her også på dagtid. Nå leter vi med lys og lykter etter en ekstrern aktør for å drifte Studentenes hus. Vi kaster ikke bort penger for å kaste de bort, og kommer nok til å flytte aktiviteter ned til Studentenes hus, sier Jacobsen som skryter av studentforeningens engasjement i saken.

Dyr affære

Studentenes hus har vært en dyr affære for Handelshøyskolen BI. Ifølge regnskapene til studentkroene har de tre siste årene ført til omtrent to millioner kroner i underskudd.

Skolen betaler fem millioner kroner årlig i leie til eiendomsselskapet Avantor, som idag eies av Rasmussengruppen i Kristiansand.

Nytt lydanlegg ble anskaffet for 1,5 millioner kroner og Studentenes hus har også nesten ti millioner kroner i gjeld og negativ egenkapital.

I tillegg pusset Avantor opp lokalene for 22 millioner kroner før oppstarten, som er priset inn i husleien.

Studentens Hus Nydalen ble startet opp august 2005, som følge av at Handelshøyskolen BI bestemte seg for samle skolene Norges Markedshøyskole, BI Oslo, Norges Varehandelshøyskole og Handelshøyskolen BI (Sandvika) til Nydalen.

Les flere økonominyheter her.

Publisert: