SE¤VAN DRILLER PÅ PLASS: Én måned med tapte inntekter for Sevan

- Det viktigste for oss er å understreke at reparasjonen er gjennomført, og at vi er uforskyldt, sier konsernsjefen.

Publisert:

Sevan Marine

OSE

SEVAN

har hatt problemer med sin produksjonsenhet "Sevan Driller". Nå er imidlertid problemene løst, og selskapet kan begynne å ta imot inntekter igjen.

16. september meldte Sevan at det hadde oppstått problemer med defekter i riggens borepakke, og at riggen har gått uten inntekter siden 25. august. I helgen var det klart at reparasjonene var gjennomført, og at Sevan Driller er tilbake i full drift på Campos-feltet utenfor Brasil.

Måtte stanse opp
Konsernsjef Jan Erik Tveteraas i Sevan Marine sier til E24 at problemene var knyttet til de bevegelsesdempende sylindrene i boreinstallasjonen.

- Disse medførte at vi måtte stoppe boringen , og ta opp 2.000 meter med stigerør. Her er det blitt skiftet ut deler, og testet på ny. Så er det blitt montert og knyttet til havbunnen, igjen, sier Tveteraas til E24.

Selskapet som har spesialisert seg på utvikling og drift av sylindriske produksjons - og boreplattformer, gikk dermed glipp av store inntekter. Riggen har operert med en rate på 420.000 dollar per dag, og går på en langtidskontrakt med det statlige oljeselskapet Petrobras i Brasil.

Analytikerne var kritiske til Sevan Marine, de mente at problemene var meldt for sent, ogt at problemene vil gi en kraftig svekkelse av inntjeningen for inneværende kvartal.

- Vi kommer tilbake til detaljene
Tveteraas ønsker ikke å si noe om inntektstapet Sevan Marine er påført som følge av problemene, men sier at boreenheten er knyttet til vanlige garantier når det gjelder leverandører.

- Detaljene vil vi komme tilbake til i presentasjonen av tredje kvartal. Det viktigste for oss er å understreke at det reparasjonen er gjennomført, og at dette er noe som er uforskyldt fra vår side. Nå ser vi frem til en god produksjonsperiode, sier konsernsjefen.

Sevan Marine stiger 3,65 prosent til 6,10 kroner.

Les flere nyheter fra E24

Publisert: