Arbeiderpartiet vil bruke partipisken i OL-saken

Et flertall av fylkeslederne i Arbeiderpartiet sier nå nei til å sende søknad om Oslo-OL. Men Ap kan likevel ende opp med å stemme samlet for OL.

KRITISKE: Et flertall av Aps fylkesledere er kritiske til Oslo-OL. Nestleder i partiet, Helga Pedersen, forteller at alle må stille seg bak flertallet i partiet etter at en beslutning er tatt i saken.
Publisert: Publisert:

– Vi skal diskutere saken, og så må alle stille seg bak flertallet, sier nestleder Helga Pedersen i Arbeiderpartiet til Klassekampen.

Om en måned legger kulturminister Thorhild Widvey (H) fram OL-saken for Stortinget. Fordi Høyres regjeringspartner Frp allerede har gjort det klart at de er mot OL, er Høyre avhengige av Ap for å få flertall.

– Regjeringen vil legge fram saken for Stortinget i slutten av oktober, enten i form av en melding eller en proposisjon, sier Widvey til Klassekampen.

Et flertall av fylkeslederne i Ap er kritiske til at Norge skal sende en OL-søknad. I alt ti fylker, pluss AUF, er kritiske til en søknad, viser Klassekampens opptelling.

Ap-nestleder Helga Pedersen vil likevel ikke la stortingsgruppen stemme etter egen overbevisning.

– Vi gjør det samme som i alle andre saker. Vi diskuterer på bakgrunn av den informasjonen regjeringen legger fram for Stortinget, og lytter til alle synspunkt. Men når vedtaket er fattet må alle stille seg solidarisk bak avgjørelsen, sier Pedersen.

Nei-folket møter tung motstand i Ap-toppen. Både partileder Jonas Gahr Støre, partisekretær Raymond Johansen og LO-leier Gerd Kristiansen er positive til en OL-søknad.

Les også:

Flere støtter Oslo-OL etter milliardkuttIOK vil ha refundert all skatt etter Oslo-OLKostnadskutt kan være for sent for Oslo-OL

Publisert: