Smutthull i loven gir pensjonister ledighetstrygd

Tall fra Nav viser at rundt 1.300 personer mellom 62 år og 66 år mottar både arbeidsledighetstrygd og pensjon. Nå ber Ap-politiker Frp-statsråd Robert Eriksson om å rydde opp.

BEGGE DELER: Mange pensjonister mottar i dag både ledighetstrygd og pensjon, viser nye tall fra NAV.
Publisert:

Stortingsrepresentant Tove Lise Torve (Ap) mener at mange pensjonister spekulerer i muligheten til å gå av med pensjon, men istedenfor å jobbe litt ved siden av melder seg ledig hos Nav.

Da kan vedkommende motta både alderspensjon og dagpenger i to år uten å være reell arbeidssøker, skriver Bergens Tidende.

– Regelverket er basert på tillit. Hvis mange ikke er reelle arbeidssøkere, er jeg redd det undergraver pensjonsreformen og tilliten til systemet, sier Torve.

Hun krever at arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) tar tak i saken. I en epost til avisen skriver Eriksson at han er kjent med problemstillingen.

– Det er urimelig at man kan benytte dagpenger som en form for tidligpensjon, konstaterer Eriksson, og skriver at han nå vil se nærmere på saken.

Les også:

- Vi ser alvorlig på at dette gjelder gjengangereNesten 1.000 nye arbeidsledige i NorgeSolberg: – Noen på trygd får mindreGir 330 millioner ekstra til uføre

Publisert: