Frp mener sentrum saboterer for de borgerlige

Venstre og KrFs front mot Fremskrittspartiet kan koste de borgerlige valgseieren, frykter Frp. – Småpartiene terroriserer norsk politikk med for store krav, mener Hans Frode Asmyhr.

VIL HA MINDRE KRAV: Frps Hans Frode Kielland Asmyhr mener småpartiene er for kravstore.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Både han og stortingskollegaene i Frp Christian Tybring Gjedde, Ulf Leirstein og Jan Arild Ellingsen mener sentrumspartiene er i ferd med å ødelegge for en borgerlig regjering, skriver Dagsavisen.

- At de borgerlige ikke klarer å stå sammen, har kostet oss valgseieren de to siste stortingsvalgene. Så dette ser jeg på som en ren håndsrekning til de rødgrønne, sier Asmyhr.

Partilederne Trine Skei Grande (V) og Knut Arild Hareide (KrF) gikk mandag ut og sa at de er for uenige med Siv Jensen til å kunne sitte i regjering med ytterste høyre.

- Man bør heller behandle hverandre med respekt og snakke sammen på en skikkelig måte, enn å sette seg på sin høye hest og si «se på meg, jeg har 5 prosents oppslutning, og jeg bestemmer,» sier Tybring-Gjedde.

Leirstein mener utspillet er tragisk, og advarer mot å stemme på sentrum hvis man ønsker et skifte. Han viser til at Venstres Lars Sponheim garanterte mot Frp i 2009, og mistet åtte av ti stortingsmandater. Ellingsen mener det sås tvil om at de borgerlige ønsker et regjeringsskifte når KrF og Venstre fokuserer på konfliktsakene.

- Du kommer ikke utenom Frp hvis du vil ha et skifte. Hva skal de gjøre? Søke støtte hos Miljøpartiet De Grønne? spør han retorisk.

LES OGSÅ: LO-topp advarer mot De Grønne

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Frp vil ha stortingsmeldingom handlingsregelen

  2. Forventer å bli enig med Høyre om50 mrd. i skattekutt

  3. Tybring-Gjedde spår at Erna kan bli felt

  4. Frp-topper åpner for regjeringssamarbeid med Sp

  5. Føler seg mobbet av professor