ESB holder renten i ro

Den europeiske sentralbanken holder renten uendret.

UENDRET RENTE: Sentralbanksjef Mario Draghi gjorde ingen endringer på rentenivået på torsdagens rentemøte.
  • Stine Grihamar
Publisert:

Det er klart etter at rentekomiteen i banken torsdag ettermiddag orienterte om sin beslutning fra dagens møte.

Den europeiske styringsrenten forblir dermed på rekordlave 0,5 prosent.

Beslutningen er i tråd med forventningene. Alle de 56 ekspertene Bloomberg har spurt på forhånd, trodde at Den europeiske sentralbanken (ESB) ville holde renten uendret.

- Optimismen har steget

Heller ikke DNB Markets trodde på noe rentekutt i dag, og utdypet at utviklingen i eurosonen sakte men sikkert går i riktig retning.

- Optimismen har steget etter at den rekordlange resesjonen i eurosonen tok slutt i andre kvartal, og korttidsindikatorer peker mot videre vekst. Nå er det bare 8 av 60 spurte (Reuters) som forventer et kutt på 25 basispunkter senere i år, skriver senior Kjersti Haugland i en kort kommentar om beslutningen.

Siden renten nå er nede på historisk lave nivåer, er det begrenset med effekter av ytterligere kutt.

DNB Markets påpekte i sin morgenrapport at ESB hadde hatt lite å tape på å kutte styringsrenten ned til 0,25 prosent i dag.

Pressekonferanse

Mer detaljer rundt rentekomiteens vurderinger vil bli kjent når sentralbanksjef Mario Draghi møter pressen klokken 14.30 norsk tid.

Ifølge Marketwatch er det ventet at sentralbanksjef Mario Draghi på nytt vil gjenta at renten vil holdes lav en i lang periode fremover.

Tidligere i dag ble det også kjent at Bank of England og sentralbanksjefen Mark Carney holder styringsrenten uendret på 0,50 prosent. Den britiske sentralbanken gjør heller ingen endringer i obligasjonskjøpsprogrammet på 375 milliarder pund.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Dommen fra Draghi på trappene

  2. Draghi: Renten forblir lav

  3. Snart slutt på hemmelige referater i ESB

  4. Draghi: Ser svak bedring i økonomien

  5. ESB kutter innskuddsrenten: – Det her er for dårlig