Iran fordømmer saudiarabiske angrep i Jemen

Iran krever at Saudi-Arabia straks stanser luftangrepene mot Houthi-militsen i Jemen og varsler at bombingene vil føre til at konflikten sprer seg.

OMKOMNE: Flere skal ha mistet livet under luftangrepene ved flyplassen i Sana torsdag.

Khaled Abdullah
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Bombingene vil gjøre situasjonen enda mer komplisert, føre til at konflikten sprer seg og fjerne mulighetene for en fredelig løsning på Jemens interne uenigheter, sier en talskvinne i det iranske utenriksdepartementet, Marzieh Afkham.

Den iranske statskanalen kaller dessuten angrepene for en «amerikanskstøttet offensiv» ettersom USA har gitt grønt lys til militæroperasjonen mot den sjiamuslimske militsen.

USA bistår Saudi-Arabia med logistisk støtte og etterretningsinformasjon, ifølge Det hvite hus. Det har ikke falt i god jord i Iran, som torsdag møter nettopp USA på utenriksministernivå i Sveits for å snakke om det iranske atomprogrammet.

Saudi-Arabia har anklaget Iran for å støtte Houthi-militsen, som de siste månedene har tatt kontroll over store deler av Jemen. Iran har avvist anklagene.

Kina dypt urolig for situasjonen i Jemen

Kina uttrykker stor bekymring for situasjonen i Jemen, der Saudi-Arabia har gått til angrep for å hindre at den sjiamuslimske Houthi-militsen tar makten i hele landet.

Kina ber alle parter om å løse konflikten med fredelige midler og å handle i tråd med resolusjonene som er vedtatt av FNs sikkerhetsråd.

På en pressekonferanse i Beijing torsdag sa utenriksdepartementets talskvinne, Hua Chunying, at Kina håper at partene vil innlede en politisk dialog slik at Jemen om kort tid kan vende tilbake til stabilitet og normalitet.

Les også

CIAs dronesjef har fått sparken

Les også

– En storkrig i dette området vil være katastrofalt

Les også

Saudi-Arabia angriper mål i Jemen

Publisert:

Flere artikler

  1. Flyangrep nær presidentpalass i Jemens hovedstad

  2. De hevder de står bak angrepet på Saudi-Arabia: Her forklarer Houthi-ledelsen hvorfor

  3. – En storkrig i dette området vil være katastrofalt

  4. Saudi-Arabia foreslår våpenhvile i Jemen til uka

  5. Årsbeste for oljeprisen etter ny Jemen-uro