Parat krever at Widerøe-ansatte får nye jobber

Fagforeningen mener selskapet som overtar bakketjenestene på Flesland også må ta over ansvaret for arbeidstakerne.

Publisert:

Tirsdag kom beskjeden fra Widerøe om at 130 av 220 ansatte på Flesland mister jobben etter at selskapet tapte en anbudskonkurranse om bakketjenester ved flyplassen.

Torsdag krever Parat at de ansatte får nye jobber.

I en pressemelding sier en advokat i fagforeningen at arbeidstakerne har rett til å fortsette sitt arbeidsforhold hos den som har vunnet anbudet – Aviator.

– Arbeidstakerne det her gjelder er utsatt for anbud med jevne mellomrom, noe som gjør at de aldri får fast ansettelse dersom virksomhetsoverdragelsesreglene tolkes snevert. Dette er særlig et problem i flybransjen, men vi finner det også i andre bransjer, sier Parat-advokat Sigurd Øyvind Kambestad.

I meldingen varsler han allerede nå rettsak om Widerøe-ansatte ikke får ansettelse i Aviator, som vant anbudet denne gangen.

– Vi har flere rettsavgjørelser i slike saker som går i favør av arbeidstakerne, sier Kambestad.

Samtidig mener han dette også er noe politikerne må gripe fatt i for å klargjøre lovverket ytterligere.

– Vi kan ikke akseptere et løsarbeidersamfunn, der arbeidstakere er en del av anbudskonkurransene. Tenk deg selv en situasjon der du hvert tredje- eller femte år blir satt ut på anbud, uten å vite om du fortsatt har en jobb å gå til.

Les også

130 av 220 Widerøe-ansatte på Flesland mister jobben

Widerøe Ground Handling leverer nå bakketjenester til forskjellige flyselskaper på Flesland. Men i sommer ble det klart at de tapte SAS-kontraktene på flyplassene i Bergen, Tromsø og Kristiansand.

Selskapet fikk forlenget SAS-avtalene på flyplassene i Kirkenes, Alta, Lakselv, Svalbard, Evenes, Bodø, Trondheim, Kristiansund, Molde, Stavanger, Haugesund og Ålesund.

Rettelse: E24 skrev først at Parat krever at Widerøe skaffer de ansatte nye jobber. Dette stemmer ikke. Fagforeningens krav retter seg mot Aviator, som overtar driften av bakketjenestene på Flesland fra 1. februar 2021.

Publisert:
Gå til e24.no