Solberg åpen om fondsinvesteringer

Statsminister Erna Solberg (H) mener det er helt uproblematisk å være åpen om hvilke fond hun har plassert formuen sin i.

INVESTERER I FOND: Solberg har en formue på 4 millioner, ifølge skattelistene. Hun sier selv hun har penger i fire fond hos DNB.
Publisert: Publisert:

– Mine fond er DNB aktiv 100, DNB aktiv rente, DNB miljø invest og Asian small cap DNB, opplyser Solberg til Dagens Næringsliv.

Ap-leder Jonas Gahr Støre ville tidligere denne uken ikke oppgi hva slags fondsinvesteringer han har gjort. Da hadde det kommet fram at investeringene hans ikke utelukkende var i fond som følger oljefondets etiske retningslinjer. Like etter solgte han fondene som var utenfor retningslinjene.

Solberg, som har en formue på 4 millioner kroner ifølge fjorårets ligningstall, vil ikke mene noe om hvordan Støre forholder seg til denne saken.

Støre eier investeringsselskapet Femstø sammen med sine sønner, med en egenkapital på 34 millioner kroner. Avisen har spurt om en kommentar fra Støre om Solbergs åpenhet og om hans egne fondsinvesteringer, men uten å få svar.

Les også

Sandberg i feide med laksegiganter

Les også

– Partiene vil velge de tallene som passer sin agenda best

Les også

Støre snur - selger andeler i ikke-etiske fond

Publisert:

Her kan du lese mer om