Carnegie-emisjon i boks

Storaksjonærene Patrik Enblad og Anders Böös har i løpet av helgen stablet på beina 1,2 milliarder svenske kroner til en emisjon i Carnegie.

Publisert:

Ved vil det svenske kredittilsynet Finansinspektionen (FI) avgi sin dom over Carnegies

SSE

CAR

fremtid i Sverige.

Det vil da bli avgjort om investeringsbanken vil få beholde sin konsesjon etter krisen som har oppstått den siste måneden.

Denne helgen presenterte storaksjonærene Patrik Enblad og Anders Böös en plan for FI. Denne innebærer at den gamle ledelsen og styret i banken kastes, og erstattes av en nye.

I forslaget ligger det at de to overtar som henholdsvis administrerende direktør og styreleder.

Henter penger

I tillegg har de to landet en emisjon til en verdi av 1,2 milliarder svenske kroner, som også innebærer en bank som skal være villig til å gi Carnegie kreditt.

For noen uker siden inndro Nordea kredittlinjene til Carnegie som en følge av kvartalsresultatet i tredje kvartal. Banken måtte da umiddelbart reddes av Riksbanken.

Ifølge di.se er det ventet at den finske finansfamilien Ehrnrooth, Skanditek, Skandia Liv og finansmannen Gustaf Douglas skal være med i emisjonen.

Lite tillit

Likevel skal det ha vært knyttet stor tvil til denne emisjonen blant investorer på Stockholmsbørsen, så tilliten til Carnegie er fortsatt tynnslitt, skriver di.se.

Mandag morgen blir "pakken" som ble utarbeidet i helgen presentert.

Så gjenstår det bare å se om FI rundt lunsjtider, finner Enblad og Böös sine anstrengelser i helgen for å være nok til å redde Carnegies konsesjon.

Carnegie-aksjen ble suspendert fra Stockholms-børsen mandag morgen.

Les også:

Flere nyheter på E24.

Publisert: