Stortingspolitikere i aksjeklubben

Fiktive avkastningsrapporter og finurlige utbetalingsmetoder lokket ikke bare mannen i gata.

bilde

Publisert:,

15. april ble det, ifølge Finansavisen, på et møte i aksjeklubben TA-invest vist frem Excel-ark som viste en akkumulert avkastning på 123 millioner kroner.

- Disse pengene er kun et beløp i Excel-arket og har egentlig aldri eksistert, sier et tidligere medlem til Finansavisen.

Avisen melder også at det ikke bare var mannen i gata - eller personer med over middels penger igjen i banken etter månedens forbruk - som ble lurt. Blant investorene skal det være flere kjendiser og også stortingsrepresentanter.

Samboerparet bak aksjespareklubben TA-invest som er bosatt på Frogner i Oslo er siktet for bedrageri. Paret har drevet klubben i 13 år, men i løpet av våren har flere medlemmer gått til anmeldelse fordi de ikke har fått ut pengene sine (se faktaramme i spalten til høyre).

Totalt skal det være investert over 500 millioner kroner i klubben, og politiadvokat Christain Stenberg har fått jobben med å finne ut av hvor den halve milliarden har tatt veien.

Les også: 81-åring satte to mill. i aksjespareklubb

Nå angrer det tidligere medlemmet på at han ikke godtok trusselen om å bli løst ut fra klubben for noen år siden.

- Det har aldri blitt lagt frem noe regnskap fra klubben. Da jeg for en tid tilbake spurte om regnskap og årsrapport, ble jeg truet med å bli tvangsutløst. Det tilbudet skulle jeg nok ha akseptert, sier han til Finansavisen.

Annonsørinnhold

Les også: Siktet aksjespekulant var lokal eiendomskonge

Til forsiden

Annonsørinnhold