Spår Oslo Børs ned 0,5 prosent

Meglerhuset Netfonds ser for seg en grå start på dagen på Oslo Børs.

REGNTUNGT: Det kan gå mot en dyster høst på Oslo Børs, spår aksjeeksperter.
Publisert:

""Vårt fair value-estimat" for hovedindeksen er 354,5, ned 0,45 prosent", heter det i morgenrapporten til Netfonds.

"Det er ikke til å legge skjul på at markedet preges av stor usikkerhet. Kombinasjonen av at resultatsesongen er over, og at det ikke har blitt sluppet viktige makrotall på noen dager har gjort investorene avventende", står det videre å lese i rapporten.

Netfonds mener fortsatt at aksjeprisene fremstår som attraktive, tross en mer pessimistisk grunnstemning i markedet enn bare for noen uker siden.

"Vi derimot, mener det er viktig å ha tålmodighet, da prisingen i markedet er attraktiv", skriver Netfonds.

Vedder på børsfall i Europa

Plasseringene hos engelske bookmakere indikerer et børsfall på rundt 0,5 prosent når de store europeiske markedene åpner tirsdag morgen, leses det hos nyhetsbyrået Reuters.

I Asia falt Nikkei-indeksen langt over 1 prosent til sitt laveste nivå på 15 måneder i natt, etter at Dow Jones-indeksen endte ned 0,4 prosent i går kveld.

Treffer de finansielle veddemålene vil FTSE-indeksen falle med 0,5 prosent og CAC 40-indeksen med 0,6 prosent. Dax 30-indeksen i Frankfurt vil ventelig falle med 0,3 prosent.

- På Wall Street veier for tiden M&a-aktiviteter (fusjoner og oppkjøp, red. annm.) opp for den vedvarende redselen for et svakt økonomisk oppsving, men så langt ser det ut som "bear-tilhengerne" (pessimister, red. annm.) vinner, skriver analytiker Ben Potter hos IG Markets i sin morgenrapport

Les flere nyheter hos E24.

Publisert: