Regjeringen gir bedrifter mer tid til å levere skattemeldingen

Selskapene får utsatt fristen til 31. august, fra dagens 31. mai.

Finansminister Jan Tore Sanner.

Ole Berg-Rusten
 • Sofie Amalie Hoff Fraser
 • Eivind Bøe
 • Eirik Billingsø Elvevold
Publisert:

Norske næringsdrivende og selskaper får et lite pusterom midt i corona-krisen. De får utsatt fristen for å levere skattemelding for formues- og inntektsskatt med tre måneder, går det frem av en melding.

Fristen utsettes til 31. august, fra dagens 31. mai. Grepet skal lette byrden som har oppstått i kjølvannet av coronaviruset.

– Mange har andre ting å tenke på akkurat nå. Næringslivet er i en situasjon hvor det brukes mye ressurser på å redde virksomheten og arbeidsplasser, og mange vil derfor ikke klare å levere skattemeldingen innen dagens frist, sier finansminister Jan Tore Sanner (H) i meldingen.

Les også

Sprengt kapasitet kan gjøre det vanskelig å få hjelp med «kontantstøtte»

Skal hjelpe regnskapsførere og revisorer

Finansdepartementet skriver at regnskapsførere og revisorer opplever store utfordringer med å overholde gjeldende frist for kundenes skattemelding.

«På kort sikt har de måttet sette seg inn i flere nye regler for å kunne bistå og veilede sine kunder i en krevende tid. I tillegg har også mange regnskapsførere og revisorer utfordrende arbeidsforhold på grunn av smitteverntiltak, som hjemmeskole og – barnehage», skriver departementet.

Utsettelsen skal sikre at Skatteetaten får forsvarlig tid til å «kvalitetssikre grunnlaget for skatteoppgjøret og foreta forsvarlige skjønnsfastsettelser».

Departementet slår fast at det ikke vil gi ytterligere utsettelser. Endringen vil gjennomføres i forskrift.

– Innspill fra flere aktører

– Finansdepartementet har fått innspill fra mange sentrale aktører for å avhjelpe situasjonen store deler av næringslivet brått befinner seg i. Dette er ett av innspillene vi har mottatt, skriver kommunikasjonsrådgiver Helene Megaard i Finansdepartementet i en e-post til E24.

Megaard viser til tidligere uttalelser på spørsmål om departementet tar andre grep for å hjelpe bedrifter med papirarbeid til det offentlige under corona-krisen.

«Næringslivet har gitt innspill om at mange bedrifter opplever utfordringer med de lovbestemte fristene om at ordinær generalforsamling og årsmøte skal avholdes, og at årsregnskapet skal fastsettes, innen seks måneder etter regnskapsårets slutt, som for de fleste vil være 30. juni, heter det i en melding fra regjeringen i forrige uke.

– Regjeringen vurderer fortløpende nye tiltak for å hjelpe næringslivet. Nå ser vi nærmere på om disse fristene skal utsettes, uttalte finansministeren da.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Skattemeldingen
 3. Revisorer
 4. Finansdepartementet
 5. Regjeringen

Flere artikler

 1. Sanner vurderer å utsette bedrifters skattefrist

 2. Sprengt kapasitet kan gjøre det vanskelig å få hjelp med «kontantstøtte»

 3. Flyselskapene ber Sanner om corona-hjelp: – Kutt flypassasjeravgiften

 4. Vurderer å utsette søknadsfristen for krisestøtte

 5. Kronikk: Hakk i plata for næringslivets kompensasjonsordning