Verdensbanken ber fattige land beskytte seg mot krisen

Verdensbanken oppfordrer utviklingsland til å skaffe seg mer solide buffere mot den økonomiske turbulensen som kommer i kjølvannet av krisen i den rike delen av verden, spesielt i Europa.

EUROKRISEN ER IKKE OVER: Verdensbanken ber fattige land beskytte seg mot en økonomisk krise som vil vare lenge ennå. Søndag kan valget i Hellas ende med pengeunionens opphør i sin åværende form.

LOUISA GOULIAMAKI
  • NTB
Publisert: Publisert:

Utviklingsland har færre midler til rådighet for å beskytte sine økonomier enn hva de hadde i 2007, før finanskrisen satte inn. De må forberede seg på uro over lang tid, varsler Verdensbanken, som er fattige lands største långiver.

– Det er mulig det kommer en ny alvorlig finanskrise. Da vil ingen utviklingsland bli spart, sier Hans Timmer, sjef for bankens utviklingsprospekter.

Veksten i utviklingslandene er ventet å synke til 5.3 prosent i 2012, noe som er den svakeste veksten på ti år. I 2013 og 2014 er det ventet en moderat oppgang.

Høyinntektsland vil på sin side oppleve en svak vekst på 1,4 prosent i år. Veksten er under press fra eurosonen, der det er ventet at økonomien vil krympe med 0,3 prosent.

Tallene ble lagt fram i forbindelse med at Verdensbanken tirsdag la fram sin halvårige rapport om de økonomiske utsiktene i verden.

Les også:

  • Slik mener Stoltenberg Europa må reddes
  • Kortlivet glede over Spanias redningspakke
Publisert:

Flere artikler

  1. - Må forberede oss på neste krise

  2. Mørke skyer over viktig økonomisk møte

  3. Verdensbanken kuttervekstutsiktene

  4. Annonsørinnhold

  5. Kinas økonomi kan bli større enn USAs i år

  6. Verdensbanken varsler svakere vekst i økonomien