Europabevegelsen slanker organisasjonen

– Vi vil være en mer aktivitetsbasert bevegelse, sier fungerende leder.

MÅ TENKE NYTT: Fungerende leder Nicolai Astrup i Europavbevegelsen mener organisasjonen må tenke nytt rundt hvordan de organiserer og finansierer virksomheten.
Publisert: Publisert:

– Vi moderniserer organisasjonsstrukturen og går fra tre til to ledd. Istedenfor å ha en partistruktur med fylkeslag og lokallag, som er byråkratisk og lite framtidsrettet for en kunnskapsbank som det Europabevegelsen skal være, vil vi ha et sentralstyre og ulike europalag, sier fungerende leder i Europabevegelsen, Nicolai Astrup til Nationen.

Forslaget er en del av organisasjonsstrategien Europabevegelsen har jobbet med det siste året.

Fra før er det kjent at de toner ned EU-standpunktet og kommer til å konsentrere seg om kunnskapsformidling om EUs utvikling og Norges forhold til EU.

Astrup sier strategien tar høyde for tilstanden for spørsmålet om norsk EU-medlemskap i dag, samtidig som det tar hensyn til at Europabevegelsen fra 2013 mistet den største økonomiske støttespilleren, NHO.

Denne støtten utgjorde nær en firedel av Europabevegelsens budsjett for 2012.

LES OGSÅ: EU-støtten vokser

– Det betyr at vi må tenke nytt om hvordan vi organiserer oss og hvordan vi finansierer virksomheten, sier Astrup som gikk inn som en av to fungerende ledere i bevegelsen etter at Paal Frisvold brått trakk seg i februar.

I en meningsmåling Sentio gjorde for Nationen og Klassekampen i april svarte 20,2 prosent av de spurte at de var positive til norsk medlemskap i EU. Nesten 70 prosent sa nei til EU.

LES OGSÅ:

Publisert: