Senatet i USA sier ja til utvidet ledighetstrygd

Med 59 mot 38 stemmer vedtok Senatet i USA lovforslaget om å gjenopprette arbeidsledighetstrygd for godt over to millioner arbeidsledige amerikanere.

LITE POPULÆRT HOS REPUBLIKANERNE: Kampen for å oppnå bedre trygdebetingelser for arbeidsledige og langtidsledige har pågått i flere måneder. Her fra en pressekonferanse de demokratiske senatorene Cory Booker (i midten) og Jack Reed (til høyre) holdt i januar.

JONATHAN ERNST
  • NTB
Publisert:,

Senatet, som ledes av Demokratene, vedtok lovforslaget mandag. Forslaget skal nå til vurdering i Representantenes hus, hvor det er usikkert om det vil gå igjennom på grunn av motstand fra mange republikanere.

Den føderale statens ekstraordinære arbeidsledighetsprogram, som gir trygd i tre måneder utover de 26 ukene de fleste delstatene gir, utløp 28. desember i fjor.

Trygden ble ikke forlenget da Demokrater og Republikanere i fjor høst ble enige om en midlertidig budsjettavtale for de neste to årene.

De fleste republikanere ville spare de 6,5 milliarder dollar som programmet kostet. Dermed mistet hundretusener av familier sine trygdeytelser midt i romjula.

Les også:

Senatorer frykter Norwegian i USAUSA fryser handelssamarbeid med RusslandRepresentantenes hus hever gjeldstaketBridgegate truer Christies presidentambisjonerObama ber om forlenget støtte til arbeidsledige

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Senatet vedtok nytt statsbudsjett for neste år

  2. Representantenes hus vedtok krisepakke

  3. Obama må overbevise sine egne om handelsavtale

  4. Annonsørinnhold

  5. Nei til omstridt oljerørledning i Senatet

  6. Kongressen stanset Obamas plan om handelsavtale