Ap får 42,4 prosents oppslutning på ny måling

Arbeiderpartiet får sitt beste resultat siden september 1998 på en ny meningsmåling. Hadde dette vært et valgresultat, ville Ap alene fått like mange mandater på Stortinget som de borgerlige partiene til sammen.

BESTE: Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet har fått sitt beste resultat siden september 1998 på en ny meningsmåling.

  • NTB
Publisert:

På meningsmålingen som er utført av MMI, går Ap fram med 2,6 prosentpoeng. Bakgrunnstallene viser at Ap henter velgere fra alle partier, men mest fra SV, Sp og Venstre, skriver Dagbladet.

Regjeringspartiene går begge litt tilbake på målingen, Høyre med 0,7 prosentpoeng til 22,7 prosent, og Frp med 0,8 prosentpoeng til en oppslutning på 11,2 prosent.

Regjeringens samarbeidspartier går også tilbake. KrF med 0,3 prosentpoeng til 5,6 prosents oppslutning, mens Venstre nærmer seg sperregrensen med en oppslutning på 4,2 prosent, tilbake 0,6 prosentpoeng siden desembermålingen.

Les også

Tajik og Giske nestlederfavoritter i Ap

SV ligger og vaker under sperregrensen også på januarmålingen. Partiet står på stedet hvil med 3,9 prosents oppslutning, det samme som på forrige måling.

Sp går tilbake med 0,4 prosentpoeng til 5 prosents oppslutning, mens De Grønne får 3,2 prosent på målingen. Det er en fremgang på 0,2 prosentpoeng.

Rødt går fram med 0,6 prosentpoeng til 1,5 prosents oppslutning, mens andre partier oppnår 0,9 prosent, det samme som i desember i fjor.

Mandatmessig ville Ap ha fått 76 representanter på Stortinget hvis dette hadde vært et valgresultat, like mye som Høyre, Frp, KrF og Venstre til sammen. Med SV, Sp og Rødts mandater ville venstresiden hatt 90 representanter – altså en klar venstreorientert overvekt. Miljøpartiet De Grønne ville ha beholdt sin ene representant.

Les også

Ap kan si nei til olje i nord

Les også

Ap større enn Høyre i ni av ti storbyer

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Frp får bare 8,5 prosent i ny meningsmåling

  2. Venstre stuper – MDG jevnstore med KrF

  3. Frp kraftig tilbake på meningsmåling i Oslo

  4. Annonsørinnhold

  5. Ny svak måling for Høyre og Frp

  6. Ap lå an til 47,6 prosent – så kom terroren