TREERBANDEN INN I NORSKE SKOG: Spetalen får toppverv i Norske Skog

Øystein Stray Spetalen får det viktige vervet som nestleder i styret i Norske Skog.

Publisert:

Valgkomiteen i Norske Skog

OSE

NSG

foreslår Øystein Stray Spetalen som ny nestleder i styret i Norske Skog.

Samtidig forslås Ove Gusevik som nytt medlem av bedriftsforsamlingen.

Det går frem av innstillingen til valgkomiteen i selskapet.

Ber om støtte

Spetalen ber nå om at aksjonærene i Norske Skog støtter opp om valgkomiteens forslag.

- Jeg takker for tilliten fra valgkomiteen med å bli foreslått inn i styret i Norske Skog. Jeg håper nå at aksjonærene i Norske Skog støtter valgkomiteens forslag, skriver Spetalen i en e-post til E24.

Aksjemarkedet tar åpenbart vel i mot forslaget om Spetalen som nestleder i Norske Skog-styret. Aksjen åpner opp fire prosent på Oslo Børs.

Følg Norske Skog-aksjen på Børs24.

Treerbanden med Petter Stordalen, Øystein Stray Spetalen og Ove Gusevik har kjempet for å komme i ledende posisjoner i Norske Skog etter at de før jul kjøpte seg opp til cirka 6 prosents eierandel i selskapet gjennom Unionen.

Ble avvist

Unionen forsøkte i vinter å bli representert i Norske Skogs styrende organer, men led et totalt nederlag på en ekstraordinær generalforsamling i begynnelsen av januar.

Les også: Treerbanden tapte stort

I tillegg til å bli representert i styret og i bedriftsforsamlingen blir treerbandens advokat, Henrik A. Christensen, foreslått som nytt medlem av valgkomiteen.

Evju vrakes

Det blir også andre endringer i toppen av Norske Skog. Bankmannen Tom Ruud foreslås som ny leder i bedriftsforsamlingen, mens dagens leder Helge Evju foreslås som nestleder.

Dagens styreleder Kim Wahl, som kom inn for omtrent et år siden, får fortsette i vervet, hvis valgkomiteens forslag følges.

"I sitt arbeid har valgkomiteen vurdert bransjens utviklingstrekk, omstillingsprosessen internt i selskapet samt selskapets strategiske posisjon. Valgkomiteen fremmer sine forslag etter analyse av selskapets situasjon, og ut fra hensynet til bred og relevant kompetanse, kontinuitet, kapasitet og evne til å håndtere selskapets strategiske utvikling," skriver valgkomiteen i sin begrunnelsene for forslagene.

Unionen-kritikk

Unionen har tidligere vært svært kritisk til Norske Skogs strategi. De mener selskapet har vært for tafatt i arbeidet med å redusere konsernets gigantgjeld på over 16 milliarder kroner. I tillegg har Petter A. Stordalen vært svært kritisk til Norske Skogs beslutning om å legge ned en papirmaskin på Follum.

Medlemmer til bedriftsforsamlingen skal velges på generalforsamlingen den 24. april. Leder og nestleder i bedriftsforsamlingen, samt medlemmer, leder og nestleder i styret, velges av bedriftsforsamlingen den 7. mai.

Finsk blod

I tillegg til Spetalen, foreslår valgkomiteen to nye styremedlemmer i Norske Skog.

Komiteen vil at finnen Risto Hautamäki, som er tidligere konsernsjef i Walmet Paper Machinery og Metso Paper, skal inn i styret.

I tillegg ønsker de at Wenche Holen, som er administrerende direktør i Eniro, skal bli medlem av styret.

Les flere nyheter på E24.

Publisert:

Her kan du lese mer om