Antall sysselsatte på nivå med før koronakrisen

Justert for sesongvariasjoner økte antallet sysselsatte med 42.000 fra februar til mai 2021. Med det er antallet omtrent på samme nivå som før koronakrisen.

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H). Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB
  • NTB
Publisert:

Antallet sysselsatte var i mai i år på rundt 2.737.000, viser tall fra Arbeidskraftundersøkelsen (AKU) til Statistisk sentralbyrå. I januar 2020, før koronakrisen, var tallet på 2.749.000.

Arbeidsledigheten hittil i 2021 har ligget på rundt 4,7-4,9 prosent, noe som er omtrent 1 prosentpoeng høyere enn før coronakrisen.

Fra februar til mai 2021 var det bare mindre endringer i arbeidsledigheten, ifølge SSB. De 142.000 arbeidsledige i mai utgjorde 4,9 prosent av arbeidsstyrken.

– Det er veldig godt å se at flere nå er tilbake i jobb. Samtidig er det fremdeles mange som står utenfor. Derfor er noe av det viktigste vi nå gjør, å legge til rette for at det kan skapes mer, særlig i privat sektor, slik at flere kan inkluderes, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) i en kommentar til tallene.

I undersøkelsen er mai målt som gjennomsnittet av perioden april – juni, og februar som gjennomsnittet av perioden januar – mars.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Sysselsettingen tilbake på nivået før krisen, men fortsatt er ledigheten høyere

  2. Permitteringsreglene: Ap truer med å hasteinnkalle Stortinget

  3. Rekordmange ledige stillinger i februar

  4. Petter Stordalen venter nytt milliardtap i 2021

  5. Regjeringsutvalg foreslår å begrense midlertidige ansettelser