Norwegian får støtte fra Trumps pressesjef

Pressetalsmann Sean Spicer mener USA har stor økonomisk interesse av Norwegians flylisens i USA.

HER STØTTER HAN NORWEGIAN: Sean Spicer under pressekonferansen i dag, der han ga klart uttrykk for at USA vil opprettholde Norwegians flytillatelse.

Kevin Lamarque Reuters
  • Geir Molnes
Publisert: Publisert:

Etter flere års kamp sikret Norwegian seg omsider flytillatelse i USA før jul. Da ble søknaden om å fly til og fra USA godkjent av det amerikanske transportdepartementet.

Bernie Sanders, som tapte nominasjonskampen mot Hillary Clinton, har tidligere ytret seg kritisk mot å gi Norwegian lisens. Flere fagforeninger har også reagert kritisk på tillatelsen.
Under sin daglige pressekonferanse i Det hvite hus, gjorde imidlertid president Trumps pressetalsmann Sean Spicer det klart at også den nåværende administrasjonen vil holde på avtalen, skriver Dagens Næringsliv.

– Når det gjelder Norwegian er det min forståelse at de har en avtale som gjør at de har 50 prosent mannskap og piloter som er basert i USA. De flyr Boeing-fly. USA har en stor økonomisk interesse i den avtalen nå, sa Spicer til den fremmøtte pressen, ifølge DN.

– Jeg vil ikke forskuttere presidenten, men for å være klar: Vi snakker om jobber i USA, både når det gjelder de som betjener flyene og dem som bygger flyene. Det utgjør en stor forskjell, sa Spicer.

Tillatelsen er svært viktig for Norwegian.

– Norwegian skaper hundrevis av amerikanske jobber både i luften og på bakken, noe vi har forstått at også den amerikanske presidenten er opptatt av, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til DN.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Norwegian
  2. Donald Trump
  3. Bernie Sanders

Flere artikler

  1. Saksøker Obama-administrasjonen for å ha gitt Norwegian flytillatelse

  2. Sean Spicer forlater Det hvite hus – Sarah Sanders rykker opp

  3. TPP-medlemmer vil holde avtalen i live uten USA

  4. Annonsørinnhold

  5. Foreslår Covfefe-lov

  6. Kjos får et endelig ja fra USA