Norwegian får støtte fra Trumps pressesjef

Pressetalsmann Sean Spicer mener USA har stor økonomisk interesse av Norwegians flylisens i USA.

HER STØTTER HAN NORWEGIAN: Sean Spicer under pressekonferansen i dag, der han ga klart uttrykk for at USA vil opprettholde Norwegians flytillatelse.

Kevin Lamarque Reuters
  • Geir Molnes
Publisert:

Etter flere års kamp sikret Norwegian seg omsider flytillatelse i USA før jul. Da ble søknaden om å fly til og fra USA godkjent av det amerikanske transportdepartementet.

Bernie Sanders, som tapte nominasjonskampen mot Hillary Clinton, har tidligere ytret seg kritisk mot å gi Norwegian lisens. Flere fagforeninger har også reagert kritisk på tillatelsen.
Under sin daglige pressekonferanse i Det hvite hus, gjorde imidlertid president Trumps pressetalsmann Sean Spicer det klart at også den nåværende administrasjonen vil holde på avtalen, skriver Dagens Næringsliv.

– Når det gjelder Norwegian er det min forståelse at de har en avtale som gjør at de har 50 prosent mannskap og piloter som er basert i USA. De flyr Boeing-fly. USA har en stor økonomisk interesse i den avtalen nå, sa Spicer til den fremmøtte pressen, ifølge DN.

– Jeg vil ikke forskuttere presidenten, men for å være klar: Vi snakker om jobber i USA, både når det gjelder de som betjener flyene og dem som bygger flyene. Det utgjør en stor forskjell, sa Spicer.

Tillatelsen er svært viktig for Norwegian.

– Norwegian skaper hundrevis av amerikanske jobber både i luften og på bakken, noe vi har forstått at også den amerikanske presidenten er opptatt av, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til DN.

Her kan du lese mer om

  1. Norwegian
  2. Donald Trump
  3. Bernie Sanders
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. TPP-medlemmer vil holde avtalen i live uten USA

  2. Sean Spicer forlater Det hvite hus – Sarah Sanders rykker opp

  3. Trump utsetter avgjørelse om egne forretningsinteresser

  4. Annonsørinnhold

  5. Trump ber pressen om hjelp til å donere bort lønnen

  6. Forvirring etter kjennelse om innreiseforbud