SAS fikk ikke gratisbilletter likevel

SAS og Ryanair krangler videre.

Kommunikasjonsdirektør i SAS Claus Sonberg hevder hans flyreise med Ryanair har fått frem manglene med Ryanairs tilbud.

HENRIK MONTGOMERY
Publisert:,

Ordkrigen mellom SAS og Ryanair ruller videre.

Nå viser det seg at Ryanair ikke vil gi gratisbillett til SAS' kommunikasjonsdirektør Claus Sonberg. Han er nemlig ikke sentral nok i SAS-systemet.

Ryanair lovet opprinnelige at styret i SAS og toppledelsen kunne få gratisbilletter fra Ryanair.

- Nå opplever jeg akkurat det alle andre Ryanair-passasjerer gjør. Ryanair lover først en ting, mens virkeligheten er en helt annen – og slett ikke gratis, sier Sonberg i en pressemelding.

Til VG Nett sier Sonberg at han ringte Ryanair før helgen og takket ja til en gratisbillett, men han fikk da beskjed om at han måtte ringe tilbake over helgen.

- Men da jeg ringte dem opp før helgen for å takke ja til tilbudet, ble de ganske perplekse og ba meg ringe opp igjen over helgen. Da vi snakket sammen i morges, fikk jeg beskjed om at jeg måtte betale billetten selv, sier Sonberg til VG Nett.

- Ikke en del av toppledelsen

Han trekker frem at han er executive vice president i SAS Group, noe som betyr at han er en del av konsernledelsen.

Sonberg takket ja til tilbudet fra Ryanair, som han omtaler som verdensmestre i skjulte passasjergebyrer.

- Jeg skjønner at Ryanair ikke ønsker fokus på sine mange gebyrer. Jeg flyr SAS hver uke, men skal nå bytte ut en av turene mine med Ryanair for å sjekke hvor mye tid og penger jeg faktisk bruker ved å fly til deres perifere flyplasser, sier Sonberg.

Ryanair forsvarer seg med at Sonberg ikke er toppleder nok.

- Han er ikke en del av toppledelsen og sitter ikke i styret. Derfor får han ikke gratisbillett, sier salgs- og markedssjef Erik Elmsäter i Ryanair til VG Nett.

I sommer havnet SAS og Ryanair i en voldsom ordkrig. Ryanair sammenlignet SAS-aksjen med en tyggegummi, hvorpå SAS svarte med at Ryanair lever av å pisse på konkurrentene.

Les også:

Her kan du lese mer om