Siv Jensen må svare om banktilsyn etter Panama-avsløringer

Oslo (NTB): Hvordan følger egentlig Finanstilsynet opp norske banker? Det vil Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité vil ha svar på etter avsløringene om at DNB har lagt til rette for skatteunndragelser.

MÅ SVARE: Finansminister Siv Jensen blir nødt til å svare på om regjeringen holder godt nok oppsyn med bankene i kjølvannet av Panama-avsløringene.

Terje Bendiksby NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:

Tirsdag sendte komiteen et brev med tre spørsmål om saken til finansminister Siv Jensen (Frp).

– Det er uklart hva som er Finanstilsynets ansvar og praksis for å følge opp norske banker slik at bankene ikke legger til rette for ulovlig virksomhet som skatteunndragelser gjennom pengeplasseringer i skatteparadiser, heter det i brevet.

Komitéleder Martin Kolberg (Ap) sier til NTB at de ikke vil slippe denne saken med det første.

– Vi kommer til å drøfte den videre, sier han.

Komiteen vil også ha svar på om Finanstilsynet har fulgt opp dette ansvaret tilstrekkelig ovenfor norske banker etter Aftenpostens avsløringer om at DNBs filial i Luxembourg la til rette for pengeplasseringer i skatteparadiser.

Det er også blitt kjent at daværende finansminister Kristin Halvorsen (SV) allerede i 2007 ba DNB om å slutte med dette.

Komiteen ber Jensen også svare på om det finnes begrensninger innenfor det europeiske tilsynssamarbeidet som hindrer Finanstilsynets arbeid og viser til uttalelser fra Finanstilsynets direktør Morten Baltzersen til Aftenposten.

Der sier han at det ikke er Finanstilsynet som har ansvaret for tilsynet av datterselskapet til DNB i Luxembourg. (©NTB)

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Siv Jensen
  2. Panama papers

Flere artikler

  1. Eva Joly: – DNB bør etterforskes

  2. DNB innrømmer å ha feilinformert Mæland

  3. Bjerke: Visste ingenting før media tok kontakt

  4. Annonsørinnhold

  5. – Regelverket er for svakt

  6. DNB minnet kundene om skatteamnesti før avsløringer