Ingen enighet om revidert nasjonalbudsjett – nytt møte tirsdag

De parlamentariske lederne i Ap og Sp kom ikke fram til en løsning med SV i mandagens forhandlinger om revidert nasjonalbudsjett.

Kari Elisabeth Kaski (SV), Eigil Knutsen (Ap) (i midten) og Geir Pollestad (Sp) møtes igjen tirsdag for å forhandle videre om revidert nasjonalbudsjett.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Partene er ferdig med møtet for kvelden, fikk NTB opplyst litt før klokken 21. Forhandlingene fortsetter tirsdag, da mellom Kari Elisabeth Kaski (SV), Geir Pollestad (Sp) og Eigil Knutsen (Ap).

Mandag møtte de parlamentariske lederne Marit Arnstad (Sp) og Rigmor Aasrud (Ap) SVs nestleder Torgeir Knag Fylkesnes på Stortinget klokken 17 i et forhandlingsmøte om budsjettet. Ifølge NRK gikk de tre fra hverandre etter en times tid, men møttes igjen senere på kvelden.

For stor avstand

Ifølge Arnstad og Aasrud har de fått avklart noe, men samtidig sier de at avstanden fortsatt er stor, og at de trenger mer tid på å bli enig med SV.

Fylkesnes sa tidligere mandag kveld TV 2 at han mente avstanden var for stor til å komme til enighet i løpet av mandagen.

– Hvis det er stor avstand, er det ingen grunn til å jobbe utover natta. Da får vi heller ta oss litt bedre tid, sa han.

– Godt på vei

Tidligere mandag stanset forhandlingene opp på lavere nivå.

– Vi er kommet et godt stykke på vei, sa Senterpartiets forhandlingsleder Geir Pollestad til NTB mandag ettermiddag.

Sammen med Kaski og Knutsen har han forhandlet om revidert nasjonalbudsjett siden 23. mai. Tirsdag gjenopptar de arbeidet.

Kaski har pekt på at det for SV er avgjørende at budsjettet blir grønnere, mer solidarisk og omfordelende.

Regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett for 2022 ble lagt fram 12. mai. Det skal i utgangspunktet legges fram for finanskomiteen på Stortinget 10. juni, og etter planen vedtas det 17. juni.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Statsbudsjettet

Flere artikler

  1. Partene har gjenopptatt forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett

  2. SV og regjeringen nærmere enighet om budsjettet

  3. Enighet om revidert nasjonalbudsjett

  4. Enighet om revidert nasjonalbudsjett: Mer til bistand og sosialhjelp – ikke billigere drivstoff

  5. SV tror på budsjettavtale uten oljemilliarder