Skei Grande: Beklager ordet kvalme

Venstrelederen ønsker ikke å gå til kamp mot LO.

TREKKER KRAFTSALVE: Venstreleder Trine Skei Grande moderer seg, etter at LO tok kraftig til motmæle.
Publisert: Publisert:

Venstre-leder Trine Skei Grande sier hun gjerne kan beklage at hun brukte ordet «kvalme», men sier hun blir provosert når LO-ledelsen kaller Venstres politikk en brutalisering av arbeidslivet.

Det var under Venstres landsstyremøte i helgen at partilederen sa at hun ble kvalm av LO, noe som fikk flere fagforeninger til å kreve en unnskyldning.

Tidlig tirsdag morgen sendte Venstre ut en pressemelding der Skei Grande uttaler at hun gjerne kan beklage ordbruken, og understreker at hun ikke går til noen kamp mot fagforeningene.

- Vi svarer imidlertid på angrep fra ledelsen i LO. Å kalle oss et arbeidstakerfiendtlig parti blir feil. Vi har gjennom historien bidratt til gode løsninger som trepartsmodellen og folketrygden – ordninger som alle partene i dag er enige om at skal bestå, sier Skei Grande.

Les også: Unio krever unnskyldning fra Grande

Arbeidstakerfiendtlig

Venstre-lederen høstet krass kritikk etter uttalelsene i helga. Lederne i både Unio, YS og Akademikerne sier til Klassekampen at de mener Skei Grandes utspill var upassende.

- Trine Skei Grande viser arbeidstakerfiendtlige holdninger. Dette er et overraskende brudd med Venstres historie, sier Unio-leder Anders Folkestad. På vegne av den nest største hovedorganisasjonen i landet krevde han at Grande ber om unnskyldning.

- Det er lov å dumme seg ut, men Grande bør be om unnskyldning for ordbruken sin. Den rammer hele fagbevegelsen, sier Folkestad.

Midlertidige ansettelser

Venstre-lederen avviser at partiets politikk gir brutalisering av arbeidslivet. Hun viser spesielt til forslag om midlertidige ansettelser, og sier hun er sikker på at andre vil følge partiets linje.

- I dag kan du for eksempel som ansatt i akademia gå gjennom et helt arbeidsliv som midlertidig ansatt. Det skjer samtidig som det er strengt regulert hvorvidt du skal få en fot på innsiden av arbeidslivet i privat sektor gjennom midlertidig ansettelse. Dette får jeg ikke til å stemme, sier hun.

Venstre vil kutte i tiden man kan være midlertidig ansatt i staten, men gi arbeidstakere i privat sektor muligheten til midlertidig ansettelse.

- Dette handler om å gi folk både sikkerhet for å sikre seg huslån og mulighet til å få en fot på innsiden av arbeidslivet, sier Trine Skei Grande.

Publisert: