Jan Olav Brekke: - OLF tok nasjonen som gissel

Organisasjonen Ledernes forbundsleder, Jan Olav Brekke, er sterkt kritisk til Oljeindustriens Landsforenings (OLF) håndtering av sokkeloppgjøret.

KRITISK TIL OLF: Jan Olav Brekke er sterkt kritisk til Oljeindustriens Landsforening.

  • Oilinfo
Publisert:

- Det var unødvendig av OLF å eskalere en moderat sokkelkonflikt så ekstremt. Med sin lockout tok de nasjonen som gissel, og gjorde regjeringens handlingsrom minimalt. Tvungen lønnsnemnd er ikke overraskende, konstaterer Brekke.

Han har hatt 98 medlemmer i streik på Statoil-installasjonene Heidrun og Oseberg Feltsenter, og sier i en melding at pensjonskravet ikke vil forsvinne i fremtidige lønnsforhandlinger lokalt og sentralt.

- Jeg vil gjerne gi honnør til alle som har stått på med glød og stort engasjement de 17 dagene streiken har vart. Vi har fått utallige støtteerklæringer også utenfor oljesektoren. Det setter jeg pris på. En ting er helt sikkert: Dette engasjementet forsvinner ikke. Statoil og OLF vet at pensjonsspørsmålet vil bli tatt opp ved hver anledning fremover.

- Spredte desinformasjon

Ifølge Lederne ville det kostet Statoil 35 millioner kroner årlig å beholde driftspensjonen, mens OLFs mangel på forhandlingsvilje har kostet oljebransjen og det norske samfunnet milliarder.

- I stedet for å inngå kompromisser med sine ansatte, har OLF spredd desinformasjon om lønn og arbeidstid. De har satset alle sine kort på at myndighetene skulle gjøre knefall og innføre tvungen lønnsnemnd ved å varsle nedstenging av all produksjon på norsk sokkel. Det som nå har skjedd må vi bare ta til etterretning og våre streikende medlemmer går nå tilbake til arbeidet. Vi hadde i det lengste håpet at vi skulle nå frem med forhandlinger, men OLFs manglende forhandlingsvilje har umuliggjort det, sier Brekke.

Lederne er organisasjonen for Norges ledere og teknisk og merkantilt ansatte. Organisasjonen har over 16.000 ansatte i omkring1.200 bedrifter.

LES OGSÅ:

Oslo Børs tar ikke bølgen for lønnsnemnd

Tvungen lønnsnemnd i oljekonflikten

Få flere saker fra E24-partner PetroMedia i mailboksen

Publisert:

Flere artikler

  1. Betalt innhold

    Nye streiker i vente på sokkelen

  2. Oljearbeidere advarerom nye streiker

  3. Nye forhandlinger i oljestreiken

  4. 154 skal streike for 31 oljearbeidere

  5. - Hun signaliserer at lønnsnemnd ikke er noe man kan bestille