LO-lederen mener Eriksson skyver svake foran seg

LO-leder Gerd Kristiansen avviser kritikken fra Frp-statsråd Robert Eriksson (Frp) om at fagbevegelsen ikke har kommet med alternativer for å få flere i arbeid.

AVVISER KRITIKK: LO-leder Gerd Kristiansen avviser kritikken fra arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) om at fagbevegelsen ikke kommer med alternative forslag til midlertidige ansettelser som et middel for å få flere i arbeid.

Tor Erik Schrøder
  • NTB
Publisert:

– Alle er enige om at det er en hovedoppgave å få flere i arbeid. Men problemet med Eriksson er at han skyver utsatte grupper foran seg i sin iver etter å liberalisere arbeidsmiljøloven, sier Kristiansen til NTB.

Forslaget om å gi arbeidsgiverne utvidet adgang til midlertidige ansettelser er et av punktene i Erikssons reform av arbeidsmiljøloven som har fått fagbevegelsen til å rase. Kommende uke skal motstanden vises gjennom en to timer lang politisk streik.

Ærlig statsråd

Eriksson forsvarer forslaget med at midlertidige ansettelser vil gi flere en mulighet til å prøve seg i arbeidslivet.

– Det mener jeg helt ærlig og oppriktig, sa statsråden under en konferanse i regi av Unio tidligere denne uka.

Om fagbevegelsens protester sa han:

– Min utfordring blir å spørre hva som er deres forslag til hvordan de som står utenfor arbeidslivet, kan få seg en jobb.

Advarer mot B-lag

Kristiansen sier til NTB at løsningene LO peker på, innebærer skreddersydde tiltak for den enkelte og en overordnet arbeidslivspolitikk som sikrer trygge rammer for alle.

– Også personer i utsatte grupper må ha et anstendig og ryddig arbeidsliv å gå inn i. Ellers blir de kasteballer og har liten sjanse for varig fotfeste, sier hun.

LO advarer mot at vi går mot et A og et B-lag i arbeidslivet.

– Personer som står langt fra arbeidsmarkedet trenger spesielle tiltak, ikke en økning i antall midlertidige jobber – som vi faktisk har 200.000 av allerede, sier hun.

LOs liste

Når det gjelder forslag for å få flere i arbeid, og som svar på Erikssons kritikk, nevner Kristiansen følgende:

– Bedre utdanning og et løft for yrkesopplæringen. Kortere ventetid for arbeidsmarkedstiltak. Sikre nødvendige ressurser til Nav, mer arbeidstrening i vanlige bedrifter, lønnstilskudd og arbeidsformidling for unge. Flere tiltak mot diskriminering, styrke IA-avtalen for å hindre utstøting, og ikke minst – forsvar av dagens arbeidsmiljølov.

Les også

LO, Unio og YS varsler politisk streik mot regjeringen

Les også

Bekymrer seg for ny uføretrygd

Les også

Åtte av ti toppledere fornøyd med arbeidsmiljøloven

Flere artikler

  1. Slik reagerer opposisjonen og LO på nytt regjeringsforslag

  2. Solberg advarer fagbevegelsen mot storstreik

  3. Hevder 80 prosent fikk fast jobb

  4. Annonsørinnhold

  5. Eriksson forberedt på kjeft fra LO

  6. LO, Unio og YS varsler politisk streik mot regjeringen