Europeisk børsjubel

Det nærmer seg ukeslutt og de europeiske børsene ser ut til å gå inn i helgen i pluss.

Publisert:

De europeiske børsene ligger godt an til å avslutte uken med en opptur, og nå tror flere og flere at det verste er passert.

- Vi vet at vi muligens er forbi det verste. Ting begynner å bli mer positivt når man ser på stemningen og holdningene, sier aksjesjef Christopher Tinker hos ICAP Apollo til Bloomberg Television.

Britisk eiendomsjubel

FTSE 100 i London er opp nærmere 2 prosent i Storbritannia er det en eiendomsaksje som det jubles mest over.

Husbyggeren Taylor Wimpey melder om en mer stabil situasjon i det britiske markedet og ser også bedring i den nordamerikanske markedet.

- Selv om forholdene i økonomien fortsatt er svak og arbeidsløsheten kan ha en effekt på våre markeder, har den alvorlige nedsiden som vi har forberedt oss på mindre sannsynlighet for å materialisere seg, sier selskapet.

Dette løfter aksjen opp nærmere 9 prosent.

Varierende sol

Solselskapene ute i Europa får også en god del oppmerksomhet i og med at UBS har kommet med oppdaterte analyser av et par selskaper.

UBS nedgraderer Solarworld til selg, noe som er med på å sende aksjen ned 1,6 prosent. Samtidig oppgraderes SMA Solar Tech til kjøp og aksjen stiger 2,5 prosent.

På Oslo Børs faller solgiganten Rec

OSE

REC

med 2,5 prosent.

Bred oppgang

Oppturen i Europa er bred, og alle de viktigste indeksene er godt i pluss.

Den franske indeksen Cac 40 er opp 1,5 prosent, mens tyske Dax 30 er opp 0,4 prosent.

På Oslo Børs er hovedindeksen opp 1 prosent klokken 12.00. Et av selskapene som stiger mest er Det norske

OSE

DETNOR

med en oppgang på 5,5 prosent. Selskapet meldte torsdag at Grevling-prospektet er større enn ventet.

Oljeprisen ligger fredag ettermiddag og vaker rundt 72 dollar, en oppgang på 0,5 dollar. Statoil er en av aksjene som trekker opp med en opptur på 1,2 prosent til 134,7 kroner.

Les mer:

Liten rabatt

Når "futurene" - fremtidskontraktene - for Dow Jones Euro Stoxx 50 forfaller i dag, og investorene eventuelt skal bytte til de kontraktene som forfaller om tre måneder, skjer det til en rabatt på 2,63 indekspoeng, skriver Bloomberg, som viser til beregninger foretatt av Deutsche Bank.

- De siste restene av panikk forsvinner. Et normalt fungerende "future-marked" er enda et tegn på at situasjonen normaliserer seg, sier porteføljestrateg Gunnar Stangl i Commerzbank til Bloomberg.

Les mer:

Til forsiden

Publisert: