GUNNAR HOLEN: - UTROLIG TRIST DAG FOR MEG PERSONLIG: Car kaster kortene

Meglerhuset Car melder oppbud.

Administrerende direktør Gunnar Holen eier halvparten av meglerhuset Car.
Publisert:

- Styret i Car ASA har besluttet å melde oppbud i selskapet. Oppdatert regnskap viser at selskapet har negativ egenkapital og et betydelig underskudd per 31. juli 2008, skriver styret i en pressemelding.

Leverte konsesjonen

Car leverte tilbake konsesjonene til å drive verdipapirvirksomhet fordi de ikke oppfylte Kredittilsynets krav til egenkapital tirsdag i forrige uke.

Les:Meglerhus legger ned

- Vi besluttet å levere tilbake samtlige konsesjoner til Kredittilsynet 19. august, umiddelbart etter at vi ble klar over den alvorlige situasjonen i selskapet, sier styret i pressemeldingen.

Siden da har styret jobbet desperat for å skaffe kjøpere som kan redde selskapet fra konkurs. Det lykkes de ikke med.

- En rekke initiativ for å skaffe nye investorer og kjøpere til hele eller deler av virksomheten har ikke lykkes, sier styremedlem Øivind Solvang i pressemeldingen.

Tilstrekkelig oversikt

Styret har tidligere uttalt seg kritisk til ledelsen i selskapet, og antydet at ledelsen har holdt tilbake informasjon, både for de eksterne styremedlemmene, banken og Kredittilsynet. Nå har imidlertid styret fått oversikt.

- Det har tatt tid å få kvalitetssikret foreløpig regnskap og balanse per 31. juli 2008. Vi har nå tilstrekkelig oversikt til å konstatere med sikkerhet at det ikke er grunnlag for videre drift, sier styremedlem Øivind Solvang, som har vært styrets talsperson i saken.

Trist Holen

- Dette er en utrolig trist dag for meg personlig, for de ansatte og ikke minst for Per Christian Hoel som er alvorlig syk, sier administrerende direktør og medeier i Car ASA, Gunnar Holen, til E24.

Selv om Holen understreker at det er lett å være etterpåklok, innrømmer han at det er mye som kunne ha vært gjort annerledes det siste året.

- Det er mye som kan sies rundt det, og sånn i ettertid er det lett å se at vi burde ha jobbet med å hente inn ny kapital på et mye tidligere tidspunkt. I tillegg burde vi også ha tunet ned kostnadsnivået mye tidligere, forteller Holen

Ikke noe nytt meglerhus

Holen forteller til E24 at han er i tenkeboksen i forhold til hva han skal gjøre i fremtiden. Et nytt meglerhus står imidlertid ikke øverst på listen.

- Nei, for å være helt ærlig så høres ikke det særlig fristende ut, medgir Holen

Les også:

Car mot skifteretten

Car-styret fikk ikke vite om krisen

Flere nyheter fra E24.

Publisert: