Analytikere mener budet er for lavt

Ciscos Tandberg-bud kan være for lavt.

Publisert:

Analytiker Jonas Jarutis i Orion Securities tror Tandberg-budet er for lavt, og påpeker at teknologiselskaper på Oslo Børs i snitt får en premie på mellom 20 og 40 prosent.

Tanberg-aksjen handles i 10.15-tiden til 153,80 kroner. Det er over amerikanske Ciscos budkurs på 153,5 kroner aksjen, og indikerer at markedet ikke lar seg impoenre av amerikanernes bud.

Jarutis mener at budpremien på elleve prosent i forhold til gårsdagens sluttkurs er vel lavt.

- Derfor tror vi at budet kan øke dersom aksjonærene ikke er villige til å selge til en slik pris, skriver Jarutis i et notat.

Les også: Cisco byr 17 milliarder for Tandberg

Kan komme andre

Han tror heller ikke et konkurrerende bud fra oppkjøpsfondet Silver Lake eller en annen industrigigant kan utelukkes.

- Alt i alt tror vi at dagens bud ikke vil vare - og vi anbefaler å kjøpe aksjen dersom den åpner nær budpris, skriver Jarutis.

Også DnB Nor Markets mener Ciscos bud på Tandberg er for lavt.

- Vårt kursmål på 165 kroner per aksje impliserer at vi mener budet er for lavt, skriver meglerhuset i sin morgenrapport.

Nivået på budet indikerer etter meglerhusets syn også at Cisco kan ha mer å gå på dersom det skulle komme inn konkurrerende bud.

- Det er ikke helt åpenbart hvem som kan komme inn fra siden, men HP, Juniper, IBM, Sony, Siemens og enkelte private equity-aktører vil alle kunne være mer eller mindre aktuelle kandidater, heter det i rapporten.

- God premie

Tandberg-analytiker Jimmy Osman i Agilis Securities mener derimot at budet en god preme på aksjen - og han tror at budet vil bli akseptert av aksjeeierne.

- Silverlake var tidligere på banen for å kjøpe Tandberg, men de har i mellomtiden bundet opp kapitalen på Skype. Vi har vanskelig for å se at noen klarer å komme opp med et motbud siden Cisco tilbyr kontanter. Dette er også det alternativet som er best hva gjelder industrielle synergier, sier Osman til E24.

Agilis Securities hevet kursmålet til 140 i mars i år, da aksjen lå på 91 kroner.

Anbefaler budet

Både styret og ledelsen i Tandberg anbefaler aksjonærene å godta budet fra gigantselskapet Cisco.

- Styret har gått grundig gjennom vilkårene for budet, og er enstemmige i vår anbefaling, sier styreleder Jan Chr. Opsahl i Tandberg i pressemeldingen.

Det er imidlertid mye som gjenstår før oppkjøpet er formalisert. Ingen av de store aksjonærene har vært involvert i prosessen. Dette er kun styret og ledelsen som har gitt en garanti på sine aksjer til Cisco.

Dersom transaksjonen fullføres, vil konsernsjef Fredrik Halvorsen i Tandberg lede Ciscos nyopprettede gruppe "TelePresence Technology".

Flere E24-nyheter

Publisert: