Høye forventinger til Golden Ocean

Analytikerne ser bedring for tørrbulkrederiet, men forventer null utbytte for tredje kvartal..

FOSSER FREM: Golden Oceans skip, her Golden Navigator, tjener bedre enn ventet.
Publisert:

Mandag legger John Fredriksen-selskapet Golden Ocean

OSE

GOGL

frem sine tall for tredje kvartal. Ifølge en undersøkelse Reuters har foretatt venter analytikerne at tørrbulkrederiet forbedrer sitt underliggende nettoresultat med 43 prosent i forhold til 3. kvartal i fjor.

Følg Golden Ocean-aksjen på E24Børs.

- Venter null utbytte

- Tallene i seg selv kommer ikke til å være en stor overraskelse på grunn av høy kontraktsdekning. Vi venter null utbytte og et resultat på 103 millioner dollar, sier analytiker i SEB Enskilda, Nicolay Dyvik til E24.

Sterk bedring

Gjennomsnittet for de åtte forespurte analytikerne av Reuters er et nettoresultat på 102 millioner dollar. Nettoresultatet inneholder også en salgsgevinst som analytikerne forventer er i størrelsesorden 59 millioner dollar. Dermed vil det underliggende nettoresultatet havne på 43 millioner dollar; 43 prosent over fjorårets underliggende nettoresultat på 30 millioner dollar.

Analytikerne estimerer i gjennomsnitt at Golden Ocean oppnår en driftsinntekt på 193 millioner dollar for kvartalet som gikk. En bedring fra fjoråret da driftsinntektene havnet på 181 millioner dollar.

Aksjeras

Golden Ocean-aksjen har fått hard medfart på børsen dette året; siden nyttår har aksjekursen stupt cirka 85,5 prosent. Det høyeste punktet i år ble nådd 19. mai, da sluttkursen ble 39,70 kroner. Til sammenligning handles aksjen for 4,67 kroner fredag.

- Skipsverdier har falt med ca 70 prosent fra toppen og ratene befinner seg under driftskostnader. Motpartsrisiko har økt betraktelig og bankene stiller større krav til egenkapital og kontanter grunnet usikkerheten som råder i tørrlast markedet, sier Dyvik.

Forventer fortsatt svakt tørrlastmarked

- Vi venter ikke at tørrlast ratene skal styrke seg før et stykke ut i første kvartal 2009, da det fremdeles er vanskelig å få "letters of credit" på store laster. Det er et stort overheng av tonnasje i dagens marked kombinert med lav etterspørsel og høye lagre på jernmalm i Kina, sier Enskilda-analytikeren.

Salgsanbefaling

- Vi opprettholder vår salgs anbefaling på Golden Ocean før tallene grunnet usikkerhet knyttet til selskapets kapitalbehov, forteller Dyvik.

Til forsiden

Publisert: