- Stoltenberg vil ikke selge skinnet før bjørnen er skutt

Professor Frank Aarebrot tror Jens Stoltenberg vil egne seg godt til bli generalsekretær i NATO, men føler det ennå ikke sikkert at jobben vil gå til ham.

IKKE SIKKER: Professor Frank Aarebort sier at det ennå ikke er sikkert at Jens Stoltenberg blir NATOs nye generalsekretær.
Publisert: Publisert:

– Jeg er enig med Aftenposten i at Jens er en av de mer sannsynlige kandidatene, men jeg vil ikke fastslå det så bastant, sier Aarebrot til NTB søndag kveld.

Professoren sier det er andre kandidater som er vel så aktuelle som Stoltenberg, blant annet EU-kommisjonens leder José Manuel Barroso, men han er ikke tilgjengelig som kandidat før etter EU-valget i mai. Ifølge opplysninger som er kommet fram tidligere skal president Obama være en pådriver for å finne arvtakeren til Anders Fogh Rasmussen før valget i EU.

Les også

Haag-møte kan gi Stoltenberg-diskusjon

– Jo lengre tid det tar før Stoltenberg utnevnes til generalsekretær, desto mindre sannsynlig er det at han faktisk blir det, sier Aarebrot.

Aarebrot sier også det ikke er noen grunner til å tro at det vil komme noen signaler om endringer i ledelsen i Arbeiderpartiet etter landsstyremøtet som skal holdes tirsdag.

Aarebrot sier til NTB at det ikke vil komme noen bekreftelse fra Stoltenberg eller Arbeiderpartiet før medlemslandene i NATO har bestemt seg og alt er offentlig. Først da vil Stoltenberg gi seg som partileder.

Les også

Stoltenberg orienterte stortingsgruppa om NATO-jobb

– Hvis Stoltenberg går av i Arbeiderpartiet før det er fattet noen avgjørelse i NATO er det virkelig en risikosport han har begitt seg inn på. Det ville være å selge skinnet før bjørnen er skutt, sier Aarebrot.

Les også:

NATO-topp sterkt bekymret for russisk mobiliseringNATO-sjefen: – Russland vil bli mer isolertStøre kan bli partileder

Publisert: