FØR BØRSÅPNING: Tror på nervøskursoppang

Nettmegler tror Oslo Børs åpner opp.

Publisert:

Torsdag ligger det an til at oppturen vil fortsette på de europeiske børsene og i Oslo.

Nettmeglerselskapet Netfonds skriver i sin morgenrapport at de tror Hovedindeksen vil være opp 0,44 prosent fem minutter etter at handelen åpner kl. 09.00.

De viser til at kursoppgangen på Wall Street onsdag kveld smittet over på børsene i Asia og at dette trolig vil smitte over på vårt kontintent.

Det er imidlertid tunge skyer på himmelen som gjør at Oslo Børs fort kan snu i minus igjen, mener Netfonds.

"Poenget er at usikkerheten rundt gjeldssituasjonen i Irland, Portugal og Spania er stor," skriver Netfonds.

Finansielle bookmakere antyder at de store europeiske markedene skal åpne positivt, melder Reuters.

Dax-indeksen i Tyskland og Cac 40-indeksen i Frankrike spås opp henholdsvis 0,3 og 0,2 prosent, mens FTSE 100-indeksen i England spås opp 0,1 prosent.

I går endte Oslo Børs dagen med en oppgang på 1,1 prosent.

Børsen i Oslo plasserte seg dermed midt i "heat'et" på en sterk børsdag både i USA og Europa. De store markedene i Europa endte opp godt over 1 prosent. Kraftigst var oppgangen i Frankfurt, hvor Dax 30-indeksen steg med 1,7 prosent.

Avventende
Det ventes imidlertid nokså forsiktig handel torsdag, som følge av at de amerikanske børsene er stengt i forbindelse med Thanksgving-feiringen.

- Det er fortsatt noen betydelige risikoer investorene må tenke på i forhold til den spente situasjonen på den koreanske halvøy. Mens Seoul har vist tilbakeholdenhet over de siste hendelsene, er det fortsatt usikkerhet knyttet til hva myndighetene i Pyongyang kan finne på gjøre, sier analytiker Ben Potter i IG Markets til Reuters.

Han legger til at det også er er greit å ha i bakhodet at det kan dukke opp nye problemer med statsgjeld i eurosonen.

- Den fireårige innsparingsplanen som ble lagt frem i Dublin i går har gjort lite for å støtte opp om den felleseuropeiske valutaen så langt, sier han.

Opptur i Asia
I morgentimene stengte de asiatiske indeksene opp for første gang på tre dager. Nikkei-indeksen steg 0,5 prosent i kjølvannet av stigende råvarepriser og positive amerikanske nøkkeltall i går.

Les mer: Asia slår følge med Wall Street

Superdag i USA
De amerikanske aksjebørsene gjorde et skikkelig comeback onsdag, dagen før det som for mange innleder en langhelg. Torsdag holder børsene stengt under Thanksgiving-feiringen.

Onsdagens opptur ble ledet an av Nasdaq-indeksen som steg hele 1,9 prosent. Dow Jones-indeksen steg 1,4 prosent til 11.187 poeng, mens S&P 500-indeksen endte opp 1,5 prosent.

Publisert: