Vedum kritiserer regjeringen for skatteskjerpelser

Skattelettelsene fra Høyre/Frp-regjeringen treffer bare noen få, mens skattetrykket har økt for små og mellomstore bedrifter, sier senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum.

SKATTEKRITIKK: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum (f.v.), 2. nestleder Anne Beathe Tvinnereim, 1. nestleder Ola Borten Moe og Marit Arnstad, parlamentarisk leder samles til landsstyremøte.

  • NTB
Publisert:

Regjeringens skattepolitikk vil bli ettergått og kritisert når Senterpartiet samles til landsstyremøte på Gardermoen mandag.

– Regjeringen har prioritert formuesskatt og arveavgift. Men så er det kommet en rekke skjerpelser som rammer næringslivet, sier Vedum, og ramser opp mineraloljeavgiften, endringer i regelverket for avskrivninger, økte gebyrer for næringsindustrien, innstramningene i permisjonsordningen – og skjerpelsene i arbeidsgiveravgiften som kom rett før sommeren.

– I sum har skattepolitikken for små og mellomstore næringsdrivende blitt hardere. Dette er veldig overraskende. Skattelettelsene har truffet veldig målrettet for Oslo vest, Asker og Bærum. Det hjelper ikke for det produserende næringslivet som er i konkurransesituasjon hver dag, sier Vedum til NTB.

Medlemsvekst

Han åpner sitt første landsstyremøte som partileder med en viss vind i ryggen.

– Rett før helgen passerte vi 1.000 nye medlemmer så langt i år. Jeg har aldri tidligere vært med på noe tilsvarende, og det er veldig hyggelig. Normalt er det den perioden vi nå går inn i, med nominasjoner fram mot lokalvalget neste høst, at aktiviteten tar seg opp, og det blir en viss fart på vervingen, sier Vedum til NTB.

Han tror at årsakene er flere, men peker på at det ble en form for samling i partiet etter det ekstraordinære landsmøtet på Lillestrøm i vår.

– Det har vært legitimt å gå aktivt ut og spørre folk om de vil melde seg inn, sier Vedum.

Smått og godt

Sp-lederen vil også vie kommunereformen oppmerksomhet i talen til landsstyret.

– Mitt poeng er at større enheter gir mer byråkrati. Regjeringens svar på alle utfordringer er større og såkalt mer robuste enheter. Men det er ikke gitt at det gir bedre tjenester eller mer effektiv drift. Tvert om er mitt poeng at større enheter fører til mer byråkrati, sier Vedum.

Han varsler at Senterpartiet vil argumentere sterkt for smådriftsfordeler i tida framover.

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Sp: – Budsjettet tar Norge i feil retning

  2. Senterpartiet vil ha skattekutt for «folk flest»

  3. - Det er åpenbart at det er Høyre som har vunnet dragkampen i regjeringen

  4. Annonsørinnhold

  5. – Et veldig sosialt budsjett

  6. Bompenge-voteringer utsatt: – Vanvittig