Arbeiderpartiet vil reversere bredbåndskutt

Arbeiderpartiet foreslår i sitt alternative statsbudsjett å reversere regjeringens kutt på over 100 millioner kroner til utbygging av bredbånd i distriktene.

HARD: Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre har vært en av kritikerne av regjeringens budsjett.
  • NTB
Publisert: Publisert:Onsdag legger Ap fram sitt alternativ til regjeringens statsbudsjett, og partiets transportpolitiske talsperson vil bruke mer penger på å sikre utbygging av høyhastighetsinternett.

– Kuttforslaget vil ramme den digitale deltakelsen. Vi mener at det er et samfunnsansvar å gi distriktene mulighetene til å benytte seg av det digitale samfunnet, sier stortingsrepresentant Eirin Sund (Ap) til NTB.

Vil reversere kutt

I statsbudsjettet for 2014 er det satt av 160 millioner kroner til å bygge ut bredbånd til områder der kommersiell utbygging ikke var lønnsomt. I regjeringens budsjettforslag for 2015 var tilskuddet redusert til 50 millioner kroner.

Post- og teletilsynet fikk søknader for til sammen 713 millioner kroner i år. 35 prosjekter fikk grønt lys, og tilsynet opplyser at det vil gi bredbånd til 10.800 nye husstander.

– Veldig mange i Distrikts-Norge etterspør disse midlene. Vi får mange henvendelser fra bedrifter, kommuner og privatpersoner som ikke har tilgang, sier Sund.

Vil effektivisere

Høyre og Fremskrittsparti-regjeringen begrunner kuttet i bredbåndstilskudd med at den kompenserer for det ved å gjøre det enklere, billigere og mer effektivt å bygge ut bredbånd som vil være kommersielt lønnsomt.

– Vårt bidrag er mer kostnadseffektive løsninger. Blant annet ønsker vi å se på tilrettelegging for koordinering av gravearbeider og mer felles bruk av eksisterende infrastruktur. Lavere utbyggingskostnader vil gi oss et bedre bredbåndstilbud med mindre bruk av skattebetalernes penger, sa samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) til Teknisk Ukeblad da budsjettet ble lagt fram.

– Dette er det samme svaret regjeringen kommer med på andre områder. Vi er for bedre organisering og effektivisering, men vi må ha pengene på bordet først, sier Sund.

Les også:

Budsjettpartene tror ikke på løsning i kveldSV vil gi 5 milliarder mer til kommuneneKilder: Kan bli aktuelt å true med regjeringskriseFremgang for Venstre og KrF på ny måling

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. KrF vil ha ekstramilliard til distriktene

  2. Senterpartiets store samferdselsbløff

  3. Regjeringen vil droppe post på lørdager

  4. MDG vil stoppe alle nye «monsterveier»

  5. SVs budsjettforslag: Slik skal skattene opp