Klart borgerlig flertall i ny meningsmåling

På en ny meningsmåling går både Høyre, Frp og Ap fram, men målingen viser at Erna Solbergs regjering fortsatt er avhengig av støttepartiene.

KAN GLISE IGJEN: Etter at en TV 2-måling mandag viste at borgerlig blokk hadde mistet flertallet, kan Erna Solberg (H) og Siv Jensen (FrP) glede seg over at en ny måling viser klart flertall for deres blokk.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Mens en partimåling for TV 2 tirsdag ga en mandatfordeling som ville satt Miljøpartiet De Grønne i en vippeposisjon, gir målingen i Vårt Land et litt annet bilde.

Selv om Ap gjør det bra, er det ingen gode utsikter for det rødgrønne samarbeidet i denne målingen.

Det er klart borgerlig flertall.

Les også

Borgerlig nedtur i ny meningsmåling

Ap går fram med 1,0 prosentpoeng til en oppslutning på 35,3 prosent, mens SV oppnår et nytt lavmål på Vårt Lands partibarometer med bare 2,4 prosents oppslutning. Tilbakegangen er på 0,5 prosentpoeng, og partiet ligger nå langt under sperregrensen.

Høyre går fram med 0,4 prosentpoeng og får 27 prosent, mens regjeringspartner Frp kan notere seg for 15,1 prosent, en framgang på 1,0 prosentpoeng siden forrige måling.

Støttepartiet Venstre sliter og går tilbake med 0,7 prosentpoeng til en oppslutning på 4,8 prosent. Dermed er partiet like stort som KrF, som går fram med 0,5 prosentpoeng.

Les også

Høyre mest fram på måling

Avhengig av hjelp

Erna Solberg er dermed avhengig av begge partiene for å beholde regjeringsmakten hvis dette hadde vært et stortingsvalg. Regjeringspartiene og de to støttepartiene får på denne målingen 93 mandater og et klart borgerlig flertall, mens de rødgrønne partiene ville fått 86 mandater inkludert Senterpartiet og De Grønne.

De Grønne får nemlig en oppslutning på 3,9 prosent, fram 0,1 prosentpoeng, og er ikke i nærheten av en vippeposisjon som på TV 2-målingen.

Tallene for de øvrige partiene (med differansen fra forrige måling i parentes): Sp 4,9 (-1,0), Rødt 1,2 (-0,3), Andre 0,5 (-0,6)

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Borgerlig nedtur i ny meningsmåling

  2. Høyre kraftig tilbake på Oslo-måling

  3. Måling: Støre kan bli avhengig av MDG-støtte

  4. Høyre mest fram på måling

  5. Høyre mest fram på ny måling