Bergenserne vil utvide Bybanen

Åtte av ti bergensere ønsker å utvide Bybanen, men blant FrP-velgerne sier et knapt flertall nei til videre utbygging.

VIL BYGGE UT: Et klart flertall av Bergens befolkning går inn for å utvide Bybanen, selv om det er strid om trasévalget.
Publisert: Publisert:

Det viser en fersk meningsmåling som Respons Analyse har utført for Bergens Tidende.

77 prosent av de spurte mener at Bybanen bør utvides til flere bydeler, mens 17 prosent sier nei til slik utvidelse.

Kun blant Frp-velgerne er det et knapt flertall på 51 prosent imot å utvide Bybanen, mens mellom 77 og 95 prosent av dem som stemmer på de øvrige partiene går inn for videre utbygging.

– Et slikt resultat betyr mye når vi skal henvende oss til statlige myndigheter for å be om hjelp. Nå har det vært en del uenighet om trasévalget gjennom sentrum, og da er det kjekt å føle at det er en konsensus om Bybanen er viktig, sier byutviklingsbyråd Henning Warloe (H).

Byrådet i Bergen planlegger i første omgang å utvide Bybanen mot Haukeland, Mindemyren og Oasen, men Jernbaneverket har kommet med innsigelser og det er strid om trasévalget.

Warloe tror likevel på byggestart i 2018 og viser til at regjeringen garanterer for 50 prosent finansiering.

– Det viser at når man har et godt prosjekt, får man penger. Men det er urealistisk å bygge alt på en gang. Vi er nødt til å ta dette etappevis, sier han.

Les også:

Byrådet i Bergen vil prioritere bybane til FyllingsdalenHistorien kan forsinke bybanetunnel i BergenSolberg: – Det er en retning i det vi gjør

Publisert: