Velgersmell for Høyre og Frp på ny måling

Velgerne liker ikke statsbudsjettet som regjeringen la fram tidligere denne måneden. Høyre og Frp går dermed kraftig tilbake på en ny meningsmåling.

FALLER: Etter at statbudsjettet ble lagt frem for to uker siden har statminister Erna Solberg og regjeringskollega Siv Jensen vært i hardt vær.

Håkon Mosvold Larsen
  • NTB
Publisert:

På Dagbladets partibarometer går Høyre tilbake med 2,6 prosentpoeng til en oppslutning på 25,9 prosent, mens regjeringskollega Frp får 12,2 prosent, en tilbakegang på 2 prosentpoeng.

Arbeiderpartiet går fram med hele 3,4 prosentpoeng og får en oppslutning på 37,4 poeng.

Målt i mandater hadde Ap vært større alene enn Høyre og Frp til sammen hvis det hadde vært stortingsvalg i dag.

Og det er ingen tvil om at det er statsbudsjettet og oppstyret rundt det som er årsaken til velgerflukten. På spørsmål om man synes det framlagte statsbudsjettet fører Norge i riktig eller gal retning svarer hele 46 prosent at det går i gal retning, mens bare 22 prosent liker retningen.

På partibarometeret for oktober får Sp 5,6 prosent (fram 0,9), mens Venstre går fram med 1 prosentpoeng til 5,4 prosent. KrF går tilbake med 0,5 prosentpoeng til 4,5 prosent.

Miljøpartiet De Grønne går fram med 1,2 prosentpoeng til sterke 3,8 prosents oppslutning, mens SV er langt unna sperregrensen med 3,3 prosent (tilbake +0,7).

Rødt har på denne målingen 1,4 prosents oppslutning, tilbake med 0,2 prosentpoeng, mens sekkeposten Andre partier oppnår 0,6 prosents oppslutning, tilbake med 1,2 prosentpoeng.

Les også:

Solberg: Må se endringer fra Russlands sideTidligere Høyre-statsråd: - Formuesskatten er et problem for regjeringenSiv Jensens skattekutt får støtte fra 3 av 20 toppøkonomerSolberg beskyldes for dårlig lederskap

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Dårligste Frp-måling på 19 år

  2. Ny rekordmåling for Ap

  3. Ap over 40 prosent

  4. Annonsørinnhold

  5. Bunnrekord for Frp i mars

  6. Ap-vekst på ny partimåling