Økonomi i søkelyset i Obamas tale til nasjonen

  Statlige investeringer skal få fart i USAs økonomi, varsler president Barack Obama i sin tale om rikets tilstand. Men underskuddet på statsbudsjettet skal ikke øke, lover han.

RIKETS TILSTAND: - Vi trenger ikke en større stat, men en smartere stat som legger prioriteringer og investerer i bred økonomisk vekst, sa president Barack Obama i Kongressen natt til onsdag norsk tid.

Kevin Lamarque
  • NTB
Publisert: Publisert:

– En økonomi i vekst som skaper gode middelklassejobber, det må være ledestjernen for vår innsats, sa Obama da han holdt sin tale om rikets tilstand i Kongressen tirsdag kveld.

Ifølge Obama er investeringer i infrastruktur, vareproduksjon, fornybar energi og utdanning noe av det som skal til for å få fart på økonomien.

– Men la meg gjenta at ingenting jeg foreslår i kveld skal øke underskuddet med ett eneste øre. Vi trenger ikke en større stat, men en smartere stat som legger prioriteringer og investerer i bred økonomisk vekst, understreket han.

Ifølge Obama må staten legge til rette for private initiativer.

Årets tale om rikets tilstand regnes som spesielt viktig ettersom den gir en pekepinn om hva Obama vil vektlegge i sin andre presidentperiode.

Publisert:

Flere artikler

  1. Obama: – Vi begynner et nytt kapittel

  2. - De som sitter på toppen, har aldri hatt det bedre

  3. Mener USA trengerstørre skatteinntekter

  4. Obama: – Ingen budsjettbalansede neste 10 årene

  5. Obama vil tenne entusiasmen igjen