TERRA-SKANDALEN: Styremedlem trekker seg

Sverre Leiro trekker seg som styremedlem i Terra Gruppen. Han mener skandalen i meglerhuset nå rammer NorgesGruppen.

Publisert:

Det første styremedlemmet i Terra Gruppen har nå kastet inn håndkleet.

–.Jeg trekker meg fra styret i Terra Gruppen i dag fordi jeg først og fremst må tenke på NorgesGruppens renommé, når saken mellom Terra Securities og kommunene også rammer Terra Gruppen i media. Jeg vil presisere at jeg har full tillit til at styret forøvrig og selskapt administrasjon løser denne vanskelige saken, og kan lede selskapet videre på en god måte, sier Leiro i en pressemelding.

Sverre Leiro er konsernsjef i NorgesGruppen, og sitter som ett av åtte styremedlemmer i Terra Gruppen. Etter det Aftenposten erfarer har ikke Leiro deltatt på dagens styremøter fordi han nå har valgt å trekke seg.

Terra-gruppen har i ettermiddag avholdt et ekstraordinært styremøte. Tema for møtet har selvsagt vært krisen finanskonsernet befinner seg i.

Les også: Ekstraordinært krisemøte i Terra.

En av to uavhengige

Leiro ble valgt inn i styret i 2006 og er en av de to uavhengige medlemmene i styret. Kåre Frydenberg, tidligere konsernsjef i Posten og nå uavhengig rådgiver, er det andre medlemmet som ikke har direkte tilknytning til sparebankene.

–.Styret i Terra Gruppen tar avgjørelsen til etterretning. Styrets fokus nå er å arbeide sammen med ledelsen i selskapet for å finne en løsning med kommunene og Citibank, i tillegg til å fortsette den interne gjennomgangen av denne saken, sier styreleder i Terra Gruppen Gabriel Block-Watne.

Han er banksjef i Klepp Sparebank. Han representerer dermed den femte største aksjonæren i Terra. Herbjørn Johan Steinsvik fra Toten Sparebank er nestleder i styret og representerer den største eieren.

Den nest største eieren er Lillestrøm Sparebank, som har banksjef Geir Tore Nielsen i styret. I tillegg sitter Yngvild B. Hermansen, kredittsjef i Birkenes Sparebank, og ansattes representant Anne Næsset i styret.

Aftenposten har ikke lykkes i å få ytterligere kommentarer fra Sverre Leiro.

LES OGSÅ:

Citibank til Norge for å rydde opp

Terra avlyser jubileumsfest

Bodø lo av Terra-selgerne

Publisert: